• Advokat Toma Fila promovisao u Zrenjaninu knjigu „Završna reč“

  Advokat Toma Fila, član Glavnog odbora SPS i savetnik predsednika socijalista Ivice Dačića, bio je u poseti Zrenjaninu.   U organizaciji Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije i Foruma žena SPS Zrenjanin održana je promocija  autobiografske knjige Tome File pod nazivom „Završna reč“. U konferencijskoj sali Kristalne dvorane prisutne su pozdravili predsednik zrenjaninskih socijalista Željko Malušić […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Advokat Toma Fila promovisao u Zrenjaninu knjigu „Završna reč“

  Advokat Toma Fila, član Glavnog odbora SPS i savetnik predsednika socijalista Ivice Dačića, bio je u poseti Zrenjaninu.

   

  U organizaciji Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije i Foruma žena SPS Zrenjanin održana je promocija  autobiografske knjige Tome File pod nazivom „Završna reč“. U konferencijskoj sali Kristalne dvorane prisutne su pozdravili predsednik zrenjaninskih socijalista Željko Malušić i predsednica Foruma žena SPS u Zrenjaninu Željka Milošević.

   

  U „Završnoj reči“ predstavljeni su slučajevi Slobodana Miloševića, Jovanke Broz, Žarka Lauševića, Borke Vučić, Nikole Šainovića, Šefke Hodžić… Obrađeni su predmeti haških osuđenika, ubica i kriminalaca, nevinih i krivih. Na početku obraćanja publici, Fila je kazao da je advokatska profesija nezgodna, teška i često suprotstavljena politici.

   

  – Često me pitaju šta je najteže. Verujte, najteže je braniti onog ko nije kriv. Najlakše je kada branite krivog čoveka,  jer on zna da je kriv – rekao je Fila.

   

  U karijeri branio oko hiljadu ljudi

   

  On je otkrio da je knjigu „Završna reč“ napisao 2015. godine. Tada je odlučio da više neće ući u sud, jer ga njegova profesija više nije radovala. U svojoj karijeri branio je oko hiljadu ljudi. Kaže da su to strašne životne priče, koje imaju posledice po ljude, ali pravno su to jednostavni slučajevi.

   

  Pročitajte još: Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala stranke da ne primaju preletače

   

  Prisutni su imali priliku da čuju mnogobrojne detalje o njegovom životu, interesantnim događajima dok se bavio advokaturom i koliko taj posao ima lepe, a s druge strane nekada i nezgodne situacije. Dosta prisutnih mu je uputilo pitanja o zastupanju optuženika pred Haškim tribunalom, kako izgleda braniti optužene za smrt, detalje vezane za život Jovanke Broz i drugo.

   

  Fila je rekao da Haški sud ne oslikava međunarodno pravo i pravdu nego interese osnivača suda. Bez obzira na teškoće i napore koje nosi taj sud, motiv mu je bio da dokaže da Srbi nisu genocidan narod i da pojedinci kojima je suđeno u Hagu nisu krivi za ono što im se stavlja na teret. Hteo je i da dokaže da kriterijumi za Srbe i ostale optuženike nisu isti.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika