• ZREPOK podržao organizaciju manifestacije „Banatski dani teku“

  Narodni muzej u Zrenjaninu sredinom avgusta organizuje manifestaciju pod nazivom „Banatski dani teku“. Cilj manifestacije je da se javnosti predstavi i promoviše kulturno nasleđe i elementi multikulturalne sredine kakva je naša.   U muzejskom Atrijumu, u okviru tri dana, učesnici programa će predstaviti sopstveno nematerijalno kulturno nasleđe preko tradicionalne izvođačke umetnosti, zatim tradicionalnih umeća, veština […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ZREPOK podržao organizaciju manifestacije „Banatski dani teku“

  Narodni muzej u Zrenjaninu sredinom avgusta organizuje manifestaciju pod nazivom „Banatski dani teku“. Cilj manifestacije je da se javnosti predstavi i promoviše kulturno nasleđe i elementi multikulturalne sredine kakva je naša.

   

  U muzejskom Atrijumu, u okviru tri dana, učesnici programa će predstaviti sopstveno nematerijalno kulturno nasleđe preko tradicionalne izvođačke umetnosti, zatim tradicionalnih umeća, veština i zanata i, na kraju, preko tradicionalne banatske kuhinje.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Matejski brod se nalazi u našem regionu i od velikog je značaja

   

  Učesnici programa su većinski narodi koji naseljavaju Banat – Srbi, Rumuni, Slovaci i Mađari. Sam program će se odvijati od 12. do 14. avgusta.

   

  ZREPOK je finansijskom donacijom od 40.000 dinara podržao organizaciju ove manifestacije zato što, kako se navodi u saopštenju, izuzetno poštuje rad Narodnog muzeja Zrenjanin i što uviđa značaj ovog projekta koji se, pre svega, ogleda u širenju svesti o osobenostima kultura koje egzistiraju u Banatu.

   

  „Sam projekat slavi autentičnosti naroda koji naseljavaju naš kraj. Takođe, šalje i važnu poruku o zajedništvu kao najvećem bogatstvu lokalne sredine“, naveo je Zrenjaninski poslovni krug.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ugovor o donaciji potpisali su Dragan Vidaković, ispred ZREPOK-a, i Danilo Radojević, u ime Narodnog muzeja Zrenjanin.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura