• Zrenjaninski umetnik Duško Kirćanski izlaže pred domaćom publikom

    Izložba grafičkih kolaža „Svetlost“, čiji je autor likovni umetnik Duško Kirćanski, biće otvorena u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), u ponedeljak, 28. avgusta, u 19 časova. Izložba će trajati do 12. septembra, a radno vreme Galerije ALUZ, koja se nalazi u zgradi Narodnog muzeja Zrenjanin, jeste od 18 do 21 čas.   Izložba pod nazivom „Svetlost“ […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninski umetnik Duško Kirćanski izlaže pred domaćom publikom

    Izložba grafičkih kolaža „Svetlost“, čiji je autor likovni umetnik Duško Kirćanski, biće otvorena u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), u ponedeljak, 28. avgusta, u 19 časova. Izložba će trajati do 12. septembra, a radno vreme Galerije ALUZ, koja se nalazi u zgradi Narodnog muzeja Zrenjanin, jeste od 18 do 21 čas.

     

    Izložba pod nazivom „Svetlost“ obuhvata slojeviti opus koji je nastajao tokom prethodnih 48 godina karijere Duška Kirćanskog. Izložba obuhvata autorov izbor grafičkih kolaža koji su nastali u postupku uslojavanja njegove već postojeće grafičke prakse kojom se bavio čitav život.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ko je bio Herman Helfgot? Ovaj čovek je imao izuzetno bogat i zanimljiv život

     

    Njegova umetnička praksa, koja se većinom razvijala u poljima grafike i crteža, bavi se kompleksnošću ljudskog postojanja u metaprostorima koje on kroji odnosom svetla i tame. Celokupnu svoju praksu je u prethodnih pet godina Duško Kirćanski dekonstruisao i fragmentirao. Zatim je ujedinio nove, složene kolažne celine, kojima će se predstaviti zrenjaninskoj publici.

     

    duško kirćanski svetlost

     

    Duško Kirćanski je rođen u Zrenjaninu 7. maja 1952. godine. Završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu 1984. godine. Postdiplomske studije završio je u Beogradu 1987.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Izlagao je više puta u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada za svoj umetnički rad.

     

    Dragica Stojanović dobitnica nagrade koju dodeljuje Društvo srpskih književnica

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura