• Zrenjaninski kamerni hor predano pristupa svakom svom nastupu

    Zrenjaninski kamerni hor jedan je od najmlađih zrenjaninskih horova. Formiran je pre godinu i po dana i može se slobodno reći da je „čedo“ mlade Zrenjaninke Andree Poše.   – Horskim pevanjem zarazila sam se još u srednjoj muzičkoj školi u Zrenjaninu – priča za portal zrenjaninski.com Andrea Poša. – Kad sam nastavila studije na Akademiji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninski kamerni hor predano pristupa svakom svom nastupu

    Zrenjaninski kamerni hor jedan je od najmlađih zrenjaninskih horova. Formiran je pre godinu i po dana i može se slobodno reći da je „čedo“ mlade Zrenjaninke Andree Poše.

     

    – Horskim pevanjem zarazila sam se još u srednjoj muzičkoj školi u Zrenjaninu – priča za portal zrenjaninski.com Andrea Poša. – Kad sam nastavila studije na Akademiji u Novom Sadu, ipak, nisam ni sanjala da ću, po završetku studija, postati dirigent jednog hora. Ali, zahvaljujući pohvalama koje sam za svoj diplomski rad dobila od svojih profesora, počela sam da razmišljam kako bi to bilo formirati još jedan hor u našem gradu, koji je poznat kao grad horova. I onda sam prelomila. Smislila sam kako ću i šta ću, napravila sam audiciju i na veliko zadovoljstvo videla da ima onih koji bi da pevaju. Bez obzira da li su školovani pevači ili ne – kaže Andrea.

     

    Tako je počelo, vežbe, probe, biranje repertoara… A kad je usledio poziv za učešće na festivalu horova, sreći nije bilo kraja.

     

    – Veliku zahvalnost dugujemo organizatorima ovog festivala, koji su nam ukazali poverenje, iako smo realno bili mlad hor. Mi smo to poverenje uzvratili. I sa velikom ljubavlju, predanošću i odgovornošću nastupili – ističe Andrea.

     

    Sve posle je istorija, dodaje ona.

     

    – Nastupamo gde god nas pozovu, jer su nastupi vrlo važni. Probe su jedno, a javni nastup nešto sasvim drugo – objašnjava naša sagovornica.

     

    zrenjaninski kamerni hor

     

    Nakon letnje pauze, Zrenjaninski kamerni hor počinje sa probama

     

    Iako članovi hora imaju svoje životne pozive i nije uvek lako uskladiti obaveze sa probama i nastupima, ono što sve članove povezuje jeste ljubav prema muzici i horskom pevanju. Ili pevanju uopšte.

     

    – Trudim se da repertoar prilagodim onome što znamo i možemo, da u repertoar unesem i nešto modernije i zabavnije. Jer, osnovni cilj nam je da se na probama i nastupima i zabavimo. I da nam svima bude lepo – navodi Andrea Poša.

     

    Nakon letnje pauze, Zrenjaninski kamerni hor počinje sa probama.

     

    To su jedva dočekali i dirigentkinja i aranžerka Andrea Poša i članovi hora: Olgica Rakić, Dunja Milić, Dunja Kalejski, Mirjana Ćuk, Ana Sakač, Tatjana Tegeltija, Danijela Grubački, Jasna Popović, Jovana Milojević, Vladislava Savić Milićević, Gordana Raković, Tatjana Jovanović, Andrea Mićević, Andrija Poša, Dušan Kalejski, Zoran Gerbeš, Zoran Veličković, Vladimir Živković, Luka Ninčić i Saša Pertić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura