• „Zrenjanin“ najuspešnija predstava Festivala pobednika festivala

  Na 11. pozorišnim svečanostima „Festival pobednika festivala“, koje su se održale od 15. do 20. oktobra u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, stručni žiri u sastavu Ljiljana Stjepanović, dramska umetnica (predsednica žirija), Jelena Bogavac, pozorišna rediteljka, i Tanja Peternek, novinarka i dramaturškinja, jednoglasno je doneo odluku da se nagrada za najbolju predstavu dodeli predstavi „Zrenjanin“, Narodnog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Zrenjanin“ najuspešnija predstava Festivala pobednika festivala

  Na 11. pozorišnim svečanostima „Festival pobednika festivala“, koje su se održale od 15. do 20. oktobra u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, stručni žiri u sastavu Ljiljana Stjepanović, dramska umetnica (predsednica žirija), Jelena Bogavac, pozorišna rediteljka, i Tanja Peternek, novinarka i dramaturškinja, jednoglasno je doneo odluku da se nagrada za najbolju predstavu dodeli predstavi „Zrenjanin“, Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

   

  Nagrada se, kako je navedeno u obrazloženju, dodeljuje „za kolektivnu i doslednu igru i jedinstvo ansambla u sprovođenju rediteljske ideje, za postizanje maksimalnog stepena empatije koji sadržaj predstave provocira u socijalno – političkom ključu iščitavanja savremene stvarnosti“.

   

  Stručni žiri je takođe jednoglasno doneo odluku da se nagrada za najboljeg reditelja dodeli Borisu Liješeviću za predstavu „Zrenjanin“, obrazloživši je rečima: „kontinuirano i dosledno sprovedena rediteljska ideja na svim nivoima dramskog delovanja; maštovitim i autentičnim rešenjima i autonomnim umetničkim pristupom, osvetlio je i zaokružio ideju teksta sa posebnim akcentom na savremenu tematiku problema našeg postojanja“.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura