• Za KUD „Uroš Predić“ iz Orlovata ova godina je bila jedna od najuspešnijih

    Za KUD „Uroš Predić“ iz Orlovata ova godina je jedna od najuspešnijih od kada je ovo kulturno-umetničko društvo obnovilo rad.   Za članove je ono druga porodica. Važno im je što u KUD-u nauče prve korake i note, ali im je još važnije što izgrade posebne odnose i nauče kako da se lepo druže i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Za KUD „Uroš Predić“ iz Orlovata ova godina je bila jedna od najuspešnijih

    Za KUD „Uroš Predić“ iz Orlovata ova godina je jedna od najuspešnijih od kada je ovo kulturno-umetničko društvo obnovilo rad.

     

    Za članove je ono druga porodica. Važno im je što u KUD-u nauče prve korake i note, ali im je još važnije što izgrade posebne odnose i nauče kako da se lepo druže i pomažu međusobno.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Panonika celovečernjim koncertom otvorila „Dane Krančevića“ u Sremskoj Mitrovici

     

    – Iznenadili biste da vidite kako su naši članovi, pa i oni najmlađi, spremni da se prihvate metle, krpe, kako zajedno prenose stvari koje su nam potrebne za koncert ili probu. Mnogi od njih to ne rade u svojim kućama, jer ih roditelji malo štede. Nauče koliko je važna disciplina, tačnost, urednost, posvećenost i, što je još važnije, to sve rade bez ikakve prisile, svojom voljom i vrlo rado – priča za portal zrenjaninski.com koreograf u Kulturno-umetničkom društvu „Uroš Predić“ iz Orlovata Branislav Vagner.

     

    Za jedno malo mesto kao što je Orlovat, postojanje kulturno-umetničkog društva vrlo je važno.

     

    – Najmlađi meštani nemaju u selu kao što je Orlovat mnogo izbora gde da provedu slobodno vreme. Zato se nisam mnogo premišljao da se angažujem u obnovljenom radu društva, čiji sam član bio i dok sam pohađao osnovnu i početak srednje škole. Nije lako održati rad društva u malom mestu. Zato je potrebno da su svi angažovani, i deca i njihovi roditelji, ali i cela zajednica. Neophodno je mnogo volonterskog rada, mnogo truda pa i para – nastavlja Vagner.

     

    kud uroš predić orlovat
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Godišnji koncert – kruna rada

     

    Najmlađi članovi imaju svoje probleme, oni stariji opet svoje. Svima se valja prilagoditi ako želite da se na bini vide sklad i zajedništvo.

     

    – Kad nam pristignu najmlađi, to je posebna vrsta izazova. Verujte da na prvim probama, kad uđu, ne zatvore vrata. Jakne razbacane na sve strane, a prođu pored čiviluka. Onda polako učimo svi zajedno, ne samo korake. Sa starijima je druga vrsta problema. Kad krenu u srednju školu, ne mogu da prisustvuju redovnim probama. Zato mi držimo probe i preko vikenda. Imamo i članove koji su zaposleni, imaju svoje porodice, sve treba uskladiti. Zaista je potrebno mnogo volje svih kako bi na kraju sve izgledalo onako kako smo zamislili – objašnjava Vagner.

     

    Iz više razloga, KUD „Uroš Predić“ skoro da je prestalo da postoji a onda se pre šest godina okupilo nekoliko ljudi kojima je stalo do njega. Zatim su se oko njih okupila i deca i društvo se ponovo aktiviralo. Ove godine su održali treći godišnji koncert, što je za društvo kruna rada.

     

    – Nama je godišnji koncert zaista kruna onoga što smo radili u toku cele godine. Pripreme za naredni koncert traju od trenutka kada se završi prethodni. Puno vežbamo, puno nastupamo, dovodimo do savršenstva nastup i onaj aplauz na kraju je najveća nagrada za zaista naporan rad – ističe Vagner.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Branislav Vagner i sam je prošao sve faze rada u KUD-u.

     

    – Jako sam srećan što su danas moja deca članovi kulturno-umetničkog društva u kom sam i ja napravio prve korake. Zato je važno da KUD-ovi postoje, jer su oni i generacijska poveznica – završava razgovor koreograf Branislav Vagner.

     

    Ovaj tekst je nastao u okviru medijskog projekta „Mladi na selu – zalog opstanka i napretka“, koji sufinansira Grad Zrenjanin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura