• Vokalni kvartet „Vita Brevis“ očarao publiku na „Mokranjčevim danima“

    Vokalni kvartet „Vita Brevis“ iz Zrenjanina nastupio je na festivalu „Mokranjčevi dani“ koji je održan od 9. do 15. septembra u Negotinu, rodnom mestu Stevana Stojanovića Mokranjca.   Zrenjaninskom kvartetu ove godine je pripao podijum „Večernje serenade“ na poziv selektorke 57. „Mokranjčevih dana“, muzikološkinje Sonje Marinković.   PROČITAJTE JOŠ: Posetioce festivala stripa „Stripolis“ ove godine […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vokalni kvartet „Vita Brevis“ očarao publiku na „Mokranjčevim danima“

    Vokalni kvartet „Vita Brevis“ iz Zrenjanina nastupio je na festivalu „Mokranjčevi dani“ koji je održan od 9. do 15. septembra u Negotinu, rodnom mestu Stevana Stojanovića Mokranjca.

     

    Zrenjaninskom kvartetu ove godine je pripao podijum „Večernje serenade“ na poziv selektorke 57. „Mokranjčevih dana“, muzikološkinje Sonje Marinković.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Posetioce festivala stripa „Stripolis“ ove godine očekuju brojna iznenađenja

     

    „Brevisice“ su se predstavile negotinskoj publici celovečernjim koncertom pod nazivom „Muzika nostalgičnih jesenjih boja“, koji se sastojao od 15 pažljivo izabranih kompozicija.

     

    Članice kvarteta Vilma Dutina, Tatjana Ivanica, Zorica Kozlovački i Aniko Gardinovački prenele su nam svoje utiske sa nastupa.

     

    – Izuzetno smo počastvovane jer smo imale priliku da nastupimo na ovom eminentnom festivalu. Sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta što nam je bila velika inspiracija i motivacija za nastup. Negotinska publika ima priliku da sluša izuzetne izvođače i pred nama je bio postavljen veliki zadatak, da udovoljimo njihovim istančanim očekivanjima. Sudeći po njihovim reakcijama, aplauzu i čestitkama, mislimo da smo u tome i uspele. Vratile smo se u Zrenjanin ispunjene zadovoljstvom i divnim utiscima. Zahvaljujemo se organizatorima na odličnoj saradnji – poručuju naše sagovornice.

     

    vokalni kvartet vita brevis
    Foto: Vita Brevis

     

    Četiri dame dele zajedničku ljubav prema muzici

     

    Kvartet postoji od 2018. godine i čine ga četiri ženska vokala: soprani Tatjana Ivanica i Vilma Dutina i alti Zorica Kozlovački i Aniko Gardinovački. Četiri dame dele zajedničku sklonost i ljubav prema muzici i pevanju a pre svega međusobnom prijateljstvu. Kvartet izvodi četvoroglasne, pretežno a cappella kompozicije. Programsko usmerenje kvarteta je prvenstveno u pop i džez pravcu. Ansambl funkcioniše bez dirigenta i svaka članica doprinosi svojim bogatim muzičkim iskustvom.

     

    Svoje znanje i iskustvo članice stiču i usavršavaju i kao aktivne članice Srpske horske asocijacije i „Hora dirigenata“ pri ovoj asocijaciji.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ime kvarteta „Vita Brevis“ na latinskom znači „život je kratak“, te one poručuju da nikada nije kasno da se bavite nečim što vas ispunjava zadovoljstvom, kreativnošću i što predstavlja novi izazov.

     

    Na festivalu „Banatski dani teku“ biće predstavljeni svadbeni običaji, trukerski zanat i gurmanluci

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura