• VEČE DUHOVNE POEZIJE STANIĆA I RADULOVIĆA

  NOVO MILOŠEVO – Veče duhovne poezije Dragana Stanića (Ivana Negrišorca) i Selimira Radulovića održaće se, Teodoru Pavloviću u čast, 26. decembra, od 19 časova, u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu. Program se održava u okviru projekata „Rodno mesto Teodoru u čast“ i „Gradovi u fokusu“, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Opštine Novi Bečej. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VEČE DUHOVNE POEZIJE STANIĆA I RADULOVIĆA

  NOVO MILOŠEVO – Veče duhovne poezije Dragana Stanića (Ivana Negrišorca) i Selimira Radulovića održaće se, Teodoru Pavloviću u čast, 26. decembra, od 19 časova, u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.

  Dragan Stanić i Selimir Radulović

  Program se održava u okviru projekata „Rodno mesto Teodoru u čast“ i „Gradovi u fokusu“, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Opštine Novi Bečej.

  Pored pesnika, nastupiće i Pevačko društvo Crkvene opštine Dragutinovo iz Novog Miloševa, osnovano 1889. godine pri hramu Sv. Arhangela Gavrila, u čijoj porti je sahranjen Teodor Pavlović i gde mu je Matica srpska podigla spomenik 1888. godine.

  Prof. dr Dragan Stanić (Ivan Negrišorac), književnik i predsednik Matice srpske u Novom Sadu, rođen je 31. maja 1956. u Trsteniku. Filozofski fakultet na Grupi za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatsi jezik završio je u Novom Sadu 1979. godine. Magistrirao je 1991, a 2003. doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Piše poeziju, prozu, dramske i kritičke tekstove, bavi se proučavanjem srpske književnosti i kulture. Objavio je preko 250 kritičkih, teorijskih i književnoistorijskih tekstova u periodici i naučnim zbornicima.

  Mr Selimir Radulović (1953, Cetinje), književnik, upravnik Biblioteke Matice srpske i potpredsednik Udruženja književnika Srbije, objavio je osam pesničkih knjiga. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima je i Nagrada „Teodor Pavlović“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura