• Učenici iz Banatskog Despotovca imali zajednički nastup sa horovima iz Evrope

    Danas se obeležava Evropski dan muzike u školama (Eudamus), a svoj doprinos obeležavanju dali su i horisti nižih razreda Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Banatskog Despotovca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Učenici iz Banatskog Despotovca imali zajednički nastup sa horovima iz Evrope
    Foto: OŠ "Petar Kočić"

     

    – Izabrani smo da predstavljamo Srbiju i jako smo ponosni na to. Ove godine tema je bila tradicija, pa smo odabrali pesmu „Mi smo deca neba“. Vredno smo vežbali i otpevali pesmu, koja će biti deo zajedničkog nastupa horova iz cele Evrope – kaže za portal zrenjaninski.com nastavnica muzičkog vaspitanja u OŠ „Petar Kočić“ Sanja Kozić.

     

    Ova obrazovna ustanova u Banatskom Despotovcu spada u škole sa malo učenika. U nižim razredima, đaci uče po kombinovanom principu. U saradnji sa obe učiteljice, mališani uživaju u horskom pevanju i nastupima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Učenici Gudačkog odseka održaće koncert u Narodnom muzeju Zrenjanin

     

    – Jako su zainteresovani, vredni, vole i hoće. Imali smo nastup za školsku slavu Svetog Savu, a sada smo i deo ovog lepog projekta – dodaje Kozić.

     

    Na Evropski dan muzike u školama pedagozi iz cele Evrope u svojim školama i sredinama realizuju muzičke aktivnosti i programe kojima se želi istaći važnost i snaga muzičke edukacije, na svim nivoima obrazovanja.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ustanovljenje praznika inicirala je Evropska asocijacija za muziku u školama. Asocijacija predstavlja evropsku mrežu nastavnika, edukatora, istraživača i drugih profesionalaca iz oblasti muzičke pedagogije i edukacije i okuplja stručnjake iz skoro 40 evropskih zemalja.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura