• Svi ste pozvani na „Sladoled“: Humanitarna predstava za pomoć malom Mateji

    Zrenjaninska publika će u ponedeljak, 24. juna, sa početkom u 20 časova, imati priliku da uživa u humanitarnoj predstavi „Sladoled“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Svi ste pozvani na „Sladoled“: Humanitarna predstava za pomoć malom Mateji
    Foto: Pavle Taboroši

     

    Predstava „Sladoled“ biće odigrana na velikoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, u izvođenju dramskog studija BB92.

     

    Sva prikupljena sredstva otići će za lečenje našeg mladog sugrađanina Mateje Kačavende.

     

    „Sladoled“ je prvenac grupe polaznika za odrasle. Ova duodrama nadaleko poznatog hrvatskog pisca i dramaturga Mire Gavrana govori o odnosu majke i ćerke kroz različite periode njihovih života.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Članovi hora OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ toliko vole muziku da vežbaju i na velikom odmoru

     

    Polaznici će kroz osam scena dočarati životnu priču te dve žene, prolazeći kroz razne periode njihovog životnog puta.

     

    predstava sladoled
    Foto: Dramski studio BB92

     

    Dramski studio BB92 su 1992. godine osnovali Svetlana Utješanović i Miloje Buca Ivanović pri Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“. Od 2022. rad dramskog studija su preuzele glumice Sanja Radišić i Jelena Kesić, a studio BB92 je oduvek bio otvoren za svakoga ko želi da se amaterski bavi glumom i da se iskaže na velikoj sceni.

     

    Studio BB92 trenutno radi u četiri starosne grupe i to za decu nižih razreda osnovne škole, viših razreda osnovne škole, za srednjoškolce, a od ove sezone postoji grupa i za odrasle. Iz studija BB92 posebno naglašavaju da su otvoreni za svakoga od 7 do 107 godina.

     

    Časovi se održavaju dva puta nedeljno, ponedeljkom i sredom za školarce, a grupa odraslih svoj dvočas ima nedeljom. Radi se u prostorijama Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, a novi članovi se primaju u septembru, kada i počinje nova radna sezona.

     

    dramski studio bb92
    Foto: Pavle Taboroši

     

    Svaka predstava dramskog studija BB92 je humanitarnog karaktera i sav novac ide onima kojima je najpotrebniji. Osnovni cilj dramskog studija BB92 je edukacija publike i šire javnosti, da se prihvati da je kultura nešto što se plaća i da svako ponekad može da izdvoji neku sumu novca za kulturni događaj.

     

    Ove godine sva prikupljena sredstva otići će za lečenje Mateje Kačavende, tako da se svi nadaju da će velika scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ biti mala da 24. juna primi svu zainteresovanu publiku.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Pošto je predstava „Sladoled“ isključivo humanitarnog karaktera, ulaznica nema fiksnu cenu, pa će cena jedne karte biti od 300 dinara pa naviše.

     

    Dođite svi na „Sladoled“!

     

    mateja kačavenda

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin