• Stažista Vikipedije u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin

    Stažista Vikipedije (Wikipedia) Aleksandar Radlovački boravio je u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin, u okviru projekta  stažiranja koji se sprovodi kao deo globalnog programa saradnje Vikimedije sa institucijama kulture GLAM (Galleries, Libraries, Archives, Museums).   Ovaj projekat se u svetu sprovodi od 2010. a u Srbiji od 2014. godine. Ideja programa je u dvosmernoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Stažista Vikipedije u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin

    Stažista Vikipedije (Wikipedia) Aleksandar Radlovački boravio je u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin, u okviru projekta  stažiranja koji se sprovodi kao deo globalnog programa saradnje Vikimedije sa institucijama kulture GLAM (Galleries, Libraries, Archives, Museums).

     

    Ovaj projekat se u svetu sprovodi od 2010. a u Srbiji od 2014. godine. Ideja programa je u dvosmernoj saradnji sa ustanovama kulture. Njima se dodeljuje iskusan urednik Vikipedije na određeni period, kako bi radio na uvećanju sadržaja viki-projekata iz oblasti kulturno-istorijskog nasleđa.

     

    Stažista Vikipedije u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin od 6. novembra do 6. decembra bio je master istoričar Aleksandar Radlovački. Tokom rada u Zavodu napisano je 30 novih članaka, dopunjena su 22, a 55 članaka dobilo je nove fotografije iz zbirke Zavoda.

     

    Pročitajte još: Promocija knjige Filipa Krčmara „Laslo Karačonji i njegovo doba“

     

    Na „Viki ostavu“ okačeno je preko 400 fotografija spomenika kulture. Na taj način obogaćen je i dopunjen sadržaj Vikipedije koji se tiče spomenika kulture na teritoriji Srednjobanatskog okruga.

     

    Digitalizovane su tri knjige, a dvojica zaposlenih obučena su za uređivanje članaka na Vikipediji.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin