• SNIMAJU FILM O RAZBOJNICIMA

    Filmska ekipa će boraviti na nekoliko lokacija na području našeg grada

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Pre godinu i po dana, u produkciji Centra za banatske studije iz Vršca i Kulturnog centra Pančeva počelo je snimanje dokumentarno – igranog filma „Razbojnici Banata“.

    Projekat predstavljen u Multimedijalnoj sali
    Projekat predstavljen u Multimedijalnoj sali

    Ovaj veliki filmski projekat koji predstavlja ekranizaciju dokumentarno – igrane priče o razbojnicima Banata i istorijskim, socijalnim i folklornim segmentima naše kulture, predstavljen je danas u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

    Za nekoliko dana počinje snimanje zrenjaninske priče u kojoj će se oživeti lik čuvenog razbojnika sa ovih prostora Marinka Perića, zvanog Marijaš. Ovaj ozloglašeni razbojnik, rodom iz Melenaca, bio je poznat stanovništvu i vlastima severnog, centralnog i rumunskog dela Banata. Predviđeno je da se snimanja obavljaju na lokacijama u gradu Zrenjaninu, Melencima, Elemiru i njihovoj okolini.

    U dosadašnjoj glumačkoj podeli učestvovali su profesionalni glumci Mladen Sovilj, Branislav Platiša, Milenko Pavlov, Miroslav Žužić, Dimitrije Ilić, Petar Damjanović, Marina Vodeničar, Katarina Stojanović, Konstantin Spasojević, Mladen Vuković, Aleksandra Rukavina…

    Scenarista filma je Mirča Maran, reditelj i montažer je Ivan Rakidžić, Šimon Đarmati je saradnik na scenariju, Vladimir Protić producent, Dragan Veselić snimatelj, Ljudmila Šajtinac asistent režije i stručni konsultant, Svetlana Zojkić scenograf i kostimograf, Ivana Mitrović organizator, Sorin Boljanac muzički saradnik i Rozalija Križik – Tanasijević šminka.

    Grad Zrenjanin podržao je projekat. Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić istakao je da Grad uvek podržava ovakve projekte jer se, s jedne strane, osvetljavaju delovi istorije grada i okoline a, s druge, o Zrenjaninu na ovaj način čuje u celom svetu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura