• Slobodan Mandić dobitnik nagrade iz Fonda Zadužbine Branka Ćopića

  Slobodan Mandić jedan je od trojice dobitnika nagrade iz Fonda Zadužbine Branka Ćopića za dela objavljena u 2021. godini, saopštila je Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU).   Ova nagrada se dodeljuje za dela visoke umetničke vrednosti, objavljena po prvi put u 2021. godini.   Mandiću je nagrada pripala za roman „Regina Panonija“, čiji je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Slobodan Mandić dobitnik nagrade iz Fonda Zadužbine Branka Ćopića

  Slobodan Mandić jedan je od trojice dobitnika nagrade iz Fonda Zadužbine Branka Ćopića za dela objavljena u 2021. godini, saopštila je Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU).

   

  Ova nagrada se dodeljuje za dela visoke umetničke vrednosti, objavljena po prvi put u 2021. godini.

   

  Mandiću je nagrada pripala za roman „Regina Panonija“, čiji je izdavač Agora iz Zrenjanina.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Sledeće nedelje komemorativni skup posvećen Milevi Šijaković

   

  Upravni odbor Zadužbine Branka Ćopića, koji čine akademici Matija Bećković, Dušan Kovačević, Goran Petrović (potpredsednik), Milosav Tešić (predsednik) i dopisni član Jovan Delić, odlučio je da nagrade dodeli i Aleku Vukadinoviću za zbirku pesama „Pod prozorom mojim okean zeleni“ i Selimiru Raduloviću za zbirku pesama „Sedam malih drhtaja“.

   

  Nagrade će biti uručene dobitnicima 27. aprila u Klubu SANU.

   

  I u središtu novog proznog ostvarenja Slobodana Mandića „Regina Panonija“ ostaje višeznačni pojam Panonije kao stožer za raslojavanje individualnih i kolektivnih sudbina – priča. U knjizi teku dva istovremena narativna toka, istorija nestajanja i povest spasenja glavnih likova.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Slobodan Mandić je rođen 1947. godine u Sutjesci, u opštini Sečanj. Savremeni je prozni pisac. Autor je više romana i zbirki pripovedaka, esejista i autor dokumentarne proze. Dobitnik je više književnih nagrada.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura