• RASPISAN KONKURS ZA KNJIŽEVNU NAGRADU „STEVAN SREMAC“

  ELEMIR – Mesna zajednica Elemir i Banatski kulturni centar, u okviru kulturne manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“, raspisuju konkurs za književnu nagradu „Stevan Sremac“ za dela humorističko – satiričnog žanra (proza, poezija, aforizmi).     Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme prevazići više od 12 strana teksta (slova veličine 10 pt) […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  RASPISAN KONKURS ZA KNJIŽEVNU NAGRADU „STEVAN SREMAC“

  ELEMIR – Mesna zajednica Elemir i Banatski kulturni centar, u okviru kulturne manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“, raspisuju konkurs za književnu nagradu „Stevan Sremac“ za dela humorističko – satiričnog žanra (proza, poezija, aforizmi).

   

  Stevan Sremac

   

  Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme prevazići više od 12 strana teksta (slova veličine 10 pt) kod proze i aforizama, dok se poetska ostvarenja, sem pojedinačnog naslova, mogu slati i u ciklusu do deset pesama.

   

  Radovi moraju biti neobjavljeni, potpisani imenom i prezimenom autora sa naznačenim podacioma o adresi i broju telefona autora. Pravo učešća imaju svi autori iz zemlje i inostranstva, a ponovo mogu učestvovati i autori nagrađeni na ranijim konkursima.

   

  Rok prijema radova za konkurs je 10. jun. Radove treba slati u štampanoj formi na adresu Mesna zajednica Elemir, ulica Žarka Zrenjanina br. 49, 23208 Elemir, sa naznakom „Za književni konkurs BAL U ELEMIRU 2017“.

   

  Dodeljuju se ukupno tri nagrade. Prva  je u iznosu od 50.000 dinara, druga 30.000 dinara i treća 20.000 dinara.

   

  Odluku o nagradama donosi žiri u sastavu Srđan Tešin, Uglješa Šajtinac i Jelena Blanuša, a uručenje nagrada obaviće se 23. juna u okviru programa manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura