• RASPISAN KONKURS ZA KNJIŽEVNU NAGRADU „SIMA CUCIĆ“

  NOVO MILOŠEVO – Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa po 9. put raspisao je konkurs za Nagradu „Sima Cucić“, za najbolju knjigu iz oblasti nauke o književnosti za decu (istorije književnosti za decu, teorije književnosti za decu ili kritike književnosti za decu) i za Nagradu „Sima Cucić“ za životno delo. Nagrade sa imenom Sime Cucića, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  RASPISAN KONKURS ZA KNJIŽEVNU NAGRADU „SIMA CUCIĆ“

  NOVO MILOŠEVO – Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa po 9. put raspisao je konkurs za Nagradu „Sima Cucić“, za najbolju knjigu iz oblasti nauke o književnosti za decu (istorije književnosti za decu, teorije književnosti za decu ili kritike književnosti za decu) i za Nagradu „Sima Cucić“ za životno delo.

  sima-cucic

  Nagrade sa imenom Sime Cucića, rodonačelnika književne kritike književnosti za decu kod Srba, dodeliće žiri u sastavu dr Tihomir Petrović (predsednik), dr Predrag Jašović (potpredsednik) i književnik Radovan Vlahović.

  Svečana dodela nagrada biće 5. novembra, u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu, rodnom mestu Sime Cucića.

  Nagrade se dodeljuju u okviru programa pod nazivom „U čast Sime Cucića“ koji je deo projektnih aktivnosti Opštine Novi Bečej – „Grada u fokusu“ – na osnovu odluke Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

  Konkurs je otvoren do 28. oktobra. Prema utvrđenim propozicijama, u obzir dolaze knjige objavljene u 2015/16. godini na srpskom jeziku.

  Knjige i predloge za nagradu za životno delo u četiri primerka treba poslati na adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, Novo Miloševo, 23273.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura