• PUPIN I PREDIĆ: NAUKA I UMETNOST RUKU POD RUKU

  ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 9. februara, u 19 časova, biće održano predavanje Aleksandre Ninković Tašić, predsednika Obrazovno-istraživačkog društva „Mihajlo Pupin“, pod nazivom „Nauka i umetnost ruku pod ruku, Mihajlo Pupin i Uroš Predić“.     Predavanje je organizovano u okviru izložbe „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?“ na kojoj je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PUPIN I PREDIĆ: NAUKA I UMETNOST RUKU POD RUKU

  ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 9. februara, u 19 časova, biće održano predavanje Aleksandre Ninković Tašić, predsednika Obrazovno-istraživačkog društva „Mihajlo Pupin“, pod nazivom „Nauka i umetnost ruku pod ruku, Mihajlo Pupin i Uroš Predić“.

   

  Mihajlo Pupin

   

  Predavanje je organizovano u okviru izložbe „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?“ na kojoj je jedan segment posvećen odnosu dvojice velikana, Pupina i Predića. Njihovi putevi su se rano ukrstili, a onda kroz druženja, saradnju, međusobnu podršku i uvažavanje to je preraslo u jedno iskreno prijateljstvo. Na izložbi je prikazan i crtež Mihajla Pupina, vlasništvo Narodnog muzeja Zrenjanin, na kojem je poznati naučnik prikazao svog učitelja iz Idvora, a koji je uradio kao đak trećeg razreda pančevačke gimnazije u vreme kada istu školu pohađa i Uroš Predić.

   

  Uvodničar predavanja će biti Olivera Skoko, autorka pomenute izložbe, dok će o odnosu Pupina i Predića, i posebno o naučniku kao velikom poštovaocu i prijatelju umetnika i umetnosti govoriti Aleksandra Ninković Tašić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura