• Promovisan rad SPKD „Prosvjeta“ i otvorena prigodna izložba

  U okviru obeležavanja „Dana Republike Srpske u Srbiji“, u Zrenjaninu je, u izložbenom salonu Istorijskog arhiva Zrenjanin, promovisan rad SPKD „Prosvjeta“ i otvorena prigodna izložba.   – Saradnja Banata i Hercegovine se nastavlja, a sada smo prisustvovali manifestaciji na državnom nivou „Dani Republike Srpske u Srbiji“. Ovde u Zrenjaninu upriličili smo promociju izdanja Srpskog kulturnog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Promovisan rad SPKD „Prosvjeta“ i otvorena prigodna izložba

  U okviru obeležavanja „Dana Republike Srpske u Srbiji“, u Zrenjaninu je, u izložbenom salonu Istorijskog arhiva Zrenjanin, promovisan rad SPKD „Prosvjeta“ i otvorena prigodna izložba.

   

  – Saradnja Banata i Hercegovine se nastavlja, a sada smo prisustvovali manifestaciji na državnom nivou „Dani Republike Srpske u Srbiji“. Ovde u Zrenjaninu upriličili smo promociju izdanja Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“, bilo je reči o obnovljenom časopisu „Nova zora“, o Ćorovićevim susretima istoričara u Gacku, a imali smo priliku da čujemo i akademika Vojislava Maksimovića, urednike u časopisu Zorana Radisavljevića i Gabrijelu Bratić, kao i Jordana Ristića – istakao je Milan Bjelogrlić, direktor biblioteke „Žarko Zrenjanin“ i predsednik Udruženja Hercegovaca i njihovih prijatelja u Zrenjaninu.

   

  On je imao čast da otvori izložbu „Zemljom Hercegovom“, koju su priredili Radomir i Aleksa Vučković, otac i sin.

   

  Dana Republike Srpske u Srbiji

   

  – Rado smo se odazvali predlogu Mlađena Cicovića iz predstavnišva Republike Srpske u Beogradu, da učestvujemo na manifestaciji „Dani Republike Srpske u Srbiji“. Uz nas je i Muzej Hercegovine, sa direktoricom Ivanom Grujić. Predstavili smo foto izložbu „Zemljom Hercegovom“, čiji samo autori ja i moj sin Aleksa. Veliki deo foto zapisa, načinjenih širom srpske Hercegovine, večeras je predstavljen banatskoj publici – reči su Radomira Vučkovića, autora izložbe.

   

  Nakon izložbe i promotivne večeri u Istorijskom arhivu, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ igrana je predstava, i to premijerno, „Neizgovoreni glasovi“, realizovana u okviru međunarodnog projekta, koji su zajednički pripremili CEKOM iz Zrenjanina, DIS teatar mladih iz Banja Luke, Pozorišna omladina iz Skoplja i MTM – Mostarski teatar mladih iz Mostara.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura