• PROMOCIJA ZBIRKE PESAMA PETRA ŽEBELJANA

  ZRENJANIN – Promocija zbirke pesama Petra Žebeljana „Drži me neizdrž“ održaće se u četvrtak, 20. aprila, u velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.     Promocija počinje u 19 časova, a o stvaralaštvu Petra Žebeljana govoriće Ljubivoje Ršumović, Zoran Vidojević i Zoran Slavić, a stihove će govoriti Branka Jajić.   Petar Žebeljan (1939) rođen […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PROMOCIJA ZBIRKE PESAMA PETRA ŽEBELJANA

  ZRENJANIN – Promocija zbirke pesama Petra Žebeljana „Drži me neizdrž“ održaće se u četvrtak, 20. aprila, u velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

   

  Petar Žebeljan

   

  Promocija počinje u 19 časova, a o stvaralaštvu Petra Žebeljana govoriće Ljubivoje Ršumović, Zoran Vidojević i Zoran Slavić, a stihove će govoriti Branka Jajić.

   

  Petar Žebeljan (1939) rođen je u Perlezu. Gimnaziju je završio u Zrenjaninu, a srpsku i opštu književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Gotovo ceo radni vek proveo je u novinarskim redakcijama Radio Beograda.

   

  Objavio je knjige priča „Jednom u Perlezu“ (2002) i Nicanje duše (2005), antologiju Srpske antejske pesme (2005), sećanja „Mali radio u velikom radiju“ (2007), dokumentarno – fikcionu prozu „Ždralovi nad Perlezom“ (2011) i knjige pesama „Pozni glasovi“ (2013) i „Flore i fauni“ (2015).

   

  Za svoj rad dobio je Nagradu Zmajevih dečjih igara (2001) i nagradu „Neven“ za knjigu „Jednom u Perlezu“ 2003. godine.

   

  Živi i radi u Beogradu i Perlezu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura