• PROMOCIJA ROMANA „PUH ĐORĐE I DUHOVI TRIFTARA“

  ZRENJANIN – U ponedeljak, 20. novembra, od 11 časova, na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ održaće se promocija romana „Puh Đorđe i duhovi triftara“, kao i edukativna radionica „Priroda, deca, mašta – učimo uz puha Đorđa“ autora Žarka Vučinića. Gosti biblioteke biće učenici III i IV razreda Osnovne škole „Servo Mihalj“.     „Puh Đorđe […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PROMOCIJA ROMANA „PUH ĐORĐE I DUHOVI TRIFTARA“

  ZRENJANIN – U ponedeljak, 20. novembra, od 11 časova, na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ održaće se promocija romana „Puh Đorđe i duhovi triftara“, kao i edukativna radionica „Priroda, deca, mašta – učimo uz puha Đorđa“ autora Žarka Vučinića. Gosti biblioteke biće učenici III i IV razreda Osnovne škole „Servo Mihalj“.

   

   

  „Puh Đorđe i duhovi triftara“ je drugi deo avanture o vragolastom puhu i njegovoj družini nakon uspeha knjige „Čudesni svet puha Đorđa“. U ovoj savremenoj ekološkoj bajci za decu na originalan način utkana je ljubav prema bisernoj reci – Tari, Prošćenskim planinama – mističnom predelu okupanom rajskim bojama, legendama predaka i iskonskom životu gorštaka – putokazu za bolje sutra.

   

  Nedavno je Udruženje crnogorskih pisaca za decu i mlade proglasilo roman „Puh Đorđe i duhovi triftara“ za najbolju knjigu godine.

   

  A cilj edukativne radionice, koja će biti organizovana ovom prilikom, jeste da poveća svest mladih o važnosti prirode kroz promovisanje ekoloških vrednosti odgovornog društva i kreativnosti uz pomoć dečije knjige „Puh Đorđe i duhovi triftara“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Zrenjanin – srpska prestonica kulture 2025. godine

  Radna grupa za pripremu i sprovođenje programa "Prestonica kulture Srbije“ donela je predlog odluke, koji je prihvatila potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, da Zrenjanin bude […]