• PROMOCIJA: „PATRIJARH PAVLE: SVETAC KOJEG SMO POZNAVALI“

  ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu, 21. decembra, u 19 časova, biće održana promocija knjige „Patrijarh Pavle: svetac kojeg smo poznavali“ autora Đorđa Randelja, novinara, publiciste i književnika iz Novog Sada. Na promociji će, pored autora, govoriti i Mirjana Vladisavljev, urednica na novosadskoj televiziji Kanal 9. Knjiga, koju je objavila novosadska izdavačka […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PROMOCIJA: „PATRIJARH PAVLE: SVETAC KOJEG SMO POZNAVALI“

  ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu, 21. decembra, u 19 časova, biće održana promocija knjige „Patrijarh Pavle: svetac kojeg smo poznavali“ autora Đorđa Randelja, novinara, publiciste i književnika iz Novog Sada.

  Na promociji će, pored autora, govoriti i Mirjana Vladisavljev, urednica na novosadskoj televiziji Kanal 9.

  Knjiga, koju je objavila novosadska izdavačka kuća „Prometej“, omogućava čitaocima uvid u način razmišljanja i vrednosti za koje se zalagao čovek koji predstavlja jedan od svetlijih primera u našoj novijoj istoriji.

  Patrijarh srpski Pavle bio je 44. poglavar Srpske pravoslavne crkve u periodu od 1990. do 2009. godine. Kao značajna ličnost koja je ostavila izuzetno veliki trag u novijoj srpskoj istoriji, mnogim poštovaocima njegovog lika i dela ova publikacija omogućava da još detaljnije spoznaju njegovu ličnost, koju kako i sam autor knjige kaže krasi skromnost, poštenje, mudrost i pristupačnost, kao čoveka iz naroda, bez kompleksa veličine ili protokola.

  Novosađanin Đorđe Randelj (1954) jedan je od naših najuglednijih novinara, publicista i književnika. Novinarsku karijeru otpočeo je u listu „Dnevnik“, sarađivao je sa mnoštvom uglednih glasila, danas je urednik Kulturne redakcije u RTV Vojvodine. Autor je preko dvadeset knjiga.

  Organizator je sada već kultnog festivala „Razgovori o ljubavi (prema čitanju)“ na novosadskom brodu „Zeppelin“, na kom su učestvovali najznačajniji srpski književnici. Sveštenički sin i nekadašnji student Teološkog fakulteta u Beogradu autor je i knjiga „Otkriće Biblije“ (Prometej, Novi Sad, 2012) i „Patrijarh Pavle: svetac kojeg smo poznavali“.

  Ulaz je besplatan.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura