• Prodajna izložba „Grad – simbol i identitet“: Svi radovi su asocijacije na Zrenjanin

    Prodajna izložba radova pod nazivom „Grad – simbol i identitet“ biće otvorena u utorak, 8. avgusta, u 20 časova, u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), koja se nalazi u zgradi Narodnog muzeja.   Na izložbi će biti predstavljeni radovi članova ALUZ-a i njihovih gostiju. U pitanju su Milica Bjelanović, Rastko Stefanović, Predrag Lojanica, Branko […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prodajna izložba „Grad – simbol i identitet“: Svi radovi su asocijacije na Zrenjanin

    Prodajna izložba radova pod nazivom „Grad – simbol i identitet“ biće otvorena u utorak, 8. avgusta, u 20 časova, u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), koja se nalazi u zgradi Narodnog muzeja.

     

    Na izložbi će biti predstavljeni radovi članova ALUZ-a i njihovih gostiju. U pitanju su Milica Bjelanović, Rastko Stefanović, Predrag Lojanica, Branko Đukić, Tanja Lazić, Nataša Živkov Stojkov, Milica Arsić… Počasni gosti izložbe su Ivona Hamonai i Danijel Spasić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Pijanista Milan Slijepčević imao niz nastupa u Evropi i osvojio više značajnih priznanja

     

    „Tokom priprema za kandidaturu Zrenjanina za prestonicu kulture Srbije, jedno od pitanja koje se postavilo je i način predstavljanja identiteta grada, ono što bi se savremenim rečnikom reklo – brendiranje, pronalaženje mogućeg gradskog simbola (ili više njih) i na kraju krajeva savremenog i modernog zrenjaninskog suvenira. Dok se ovom pitanju ne pristupi sistematičnije, iskoristili smo povod da predstavimo radove koji bi mogli biti odgovor na „zavičajnu“ temu i možda poslužili kao inspiracija i polazište za neka dalja rešenja. Svi radovi su asocijacije na Zrenjanin, od intimnih doživljaja do kolektivnih halucinacija, kritični ili idilični pogledi na istoriju i sadašnjost grada, znakovi, simboli suveniri ili antisuveniri“, kažu u Asocijaciji likovnih umetnika Zrenjanina.

     

    Postavka „Grad – simbol i identitet“ je prodajnog karaktera i trajaće do završetka manifestacije „Dani piva“.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Radno vreme galerije tokom trajanja izložbe je od 20 do 23 časa.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura