• Predstavljanje knjige „Amerikanci srpski dobrovoljci iz SAD 1914 – 1918“

  Knjiga dr Milana Micića „Amerikanci srpski dobrovoljci iz SAD 1914 – 1918“ biće predstavljena u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak, 12. juna, s početkom u 20 časova. O knjizi će govoriti prof. dr Đorđe Đurić, izdavač Radovan Vlahović i autor. Ulaz je slobodan.   – Najbolji poznavalac dobrovoljačkog pitanja u Srba, dr Milan Micić, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predstavljanje knjige „Amerikanci srpski dobrovoljci iz SAD 1914 – 1918“

  Knjiga dr Milana Micića „Amerikanci srpski dobrovoljci iz SAD 1914 – 1918“ biće predstavljena u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak, 12. juna, s početkom u 20 časova. O knjizi će govoriti prof. dr Đorđe Đurić, izdavač Radovan Vlahović i autor. Ulaz je slobodan.

   

  – Najbolji poznavalac dobrovoljačkog pitanja u Srba, dr Milan Micić, napisao je knjigu koja je pred Vama. I sam potomak dobrovoljca sa Banije, dr Micić je svojim dosadašnjim radom nastojao da popuni prazninu u kulturi sećanja srpskog naroda na dobrovoljce iz Prvog svetskog rata, da objasni koje su sve rizike oni svesno preuzimali postajući dobrovoljci, kakva se opasnost time nadvijala nad njihove porodice, kuće i imanja. Ovoga puta nastojao je dr Micić da unutar korica jedne knjige predstavi dobrovoljačko pitanje među Srbima koji su živeli i radili širom Amerike. Savršeno poznavanje dobrovoljačkog pitanja, uz izuzetan spisateljski dar, učinili su da i ova knjiga dr Micića predstavlja štivo koje se čita lako, gotovo u dahu, a iz koga se, opet, mnogo toga može naučiti – napisao je u recenziji dr Milan Gulić.

   

  Milan Micić je rođen 1961. godine u Zrenjaninu. Doktor je istorijskih nauka. Autor je trideset i četiri knjige iz istoriografije, istorijske esejistike, dokumentarne proze, kratke proze i poezije.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Zrenjanin – srpska prestonica kulture 2025. godine

  Radna grupa za pripremu i sprovođenje programa "Prestonica kulture Srbije“ donela je predlog odluke, koji je prihvatila potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, da Zrenjanin bude […]