• PREDSTAVA O ŽIVOTU PRIJEPOLJSKOG KNJIŽEVNIKA (VIDEO)

  ZRENJANIN – Produkcijska kuća Digital style iz Zrenjanina i portal zrenjaninski.com u narednom periodu objavljivaće video priloge u okviru projekta „Kult plus“.     Pozorišna predstava „Tmuša: Tako mi srca“, Amaterskog pozorišta Doma kulture iz Prijepolja, izvedena je na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina.   Predstava je rađena je po tekstu Snežane Gnjidić, u režiji Sunčice Milosavljevića.   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PREDSTAVA O ŽIVOTU PRIJEPOLJSKOG KNJIŽEVNIKA (VIDEO)

  ZRENJANIN – Produkcijska kuća Digital style iz Zrenjanina i portal zrenjaninski.com u narednom periodu objavljivaće video priloge u okviru projekta „Kult plus“.

   

   

  Pozorišna predstava „Tmuša: Tako mi srca“, Amaterskog pozorišta Doma kulture iz Prijepolja, izvedena je na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina.

   

  Predstava je rađena je po tekstu Snežane Gnjidić, u režiji Sunčice Milosavljevića.

   

  U izradi dramskog teksta korišćeni su delovi iz autorskog opusa Vladislava Veselinovića Tmuše. On je bio prijepoljski književnik koji je živeo u Srbiji (Prijepolje), Crnoj Gori (Pljevlja), Makedoniji (Skoplje) i Bosni i Hercegovini (Sarajevo), gde je i penzionisan sa priznatim svojstvom književnika. Bio je među najizvođenijim piscima na amaterskim scenama, od Hrvatske do Makedonije.

   

  Predstava govori o njegovom životu, ali i o zajedništvu dva naroda, Srba i Bošnjaka-muslimana. Ali i o Jugoslaviji i o jugoslavenstvu, kao društvenom i istorijskom kontekstu od kraja 18. do polovine 20. veka.

   

  Pogledajte video prilog koji smo pripremili za vas.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura