• Pozitivno raspoloženje pred koncert Zrenjaninske filharmonije i Bele Mavraka

  Za proslavljenog operskog pevača, tenora Belu Mavraka, i direktora Zrenjaninske filharmonije Romana Bugara, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas je priredio prijem.   Gradonačelnik Janjić, sa saradnicima, ugostio je Mavraka i Bugara u Plavom salonu, pred veliki koncert Zrenjaninske filharmonije, koji će se večeras održati na Trgu slobode, od 21 čas, a na kojem će Mavrak […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pozitivno raspoloženje pred koncert Zrenjaninske filharmonije i Bele Mavraka

  Za proslavljenog operskog pevača, tenora Belu Mavraka, i direktora Zrenjaninske filharmonije Romana Bugara, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas je priredio prijem.

   

  Gradonačelnik Janjić, sa saradnicima, ugostio je Mavraka i Bugara u Plavom salonu, pred veliki koncert Zrenjaninske filharmonije, koji će se večeras održati na Trgu slobode, od 21 čas, a na kojem će Mavrak nastupiti kao solista.

   

  – Veoma sam srećan i velika mi je čast što ću ponovo pevati u Zrenjaninu. Ovo je moj treći nastup u gradu, prvi je bio 1994. godine u hladnom teatru, drugi put je bilo pre par godina i sada sam opet ovde. Ponosan sam, ja sam odavde, ovde sam odrastao, posle sam živeo u Mihajlovu i ovo će uvek biti moj grad. Ovde sam završio i srednju medicinsku i nižu muzičku školu, tu sam trenirao i boks kod Zvonka Vujina, to su uspomene koje se ne zaboravljaju – podsetio se Mavrak svojih mladalačkih dana i nekih biografskih detalja koje malo ko zna.

   

  On je istakao da je najveći izazov, u stvari, pevati pred svojim rođacima, prijateljima, školskim drugovima, poznanicima…

   

  – Radostan sam što ću nastupiti uz našu filharmoniju i Big bend. Biće tu još jedan pevač i dve pevačice, i večeras će biti oboreni svi rekordi – obećao je Mavrak, kojem slede brojni nastupi po svetu, da bi se ostvarila „norma“ od 100 i više koncerata na godišnjem nivou.

   

  – Andre Rieu je čovek sa kojim radim 14 godina, njega zovu kralj valcera, a ja sam solista u njegovom šou programu. Ove godine imamo 104 koncerta u celom svetu. Posle Zrenjanina letim nazad u Nemačku, a za par dana u Ameriku, gde nas čeka publika u Njujorku, Čikagu, Bostonu, Vašingtonu… Slede Kanada, Buenos Aires, Australija, Novi Zeland – niže Mavrak gotovo beskonačnu listu nastupa, ponovo ističući da je veoma srećan što je u tom zgusnutom rasporedu našao mesta za svoj grad, grad Zrenjanin.

   

  Pozitivno raspoloženje pred večerašnji nastup ne krije ni direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar.

   

  – Možda i prvi put u svetu filharmonija će izvoditi neke od aranžmana koje smo pripremili. Interpretirana je disko muzika uz filharmoniju, radila je to čak i beogradska filharmonija, ali neki aranžmani koje ćemo mi izvesti jedinstveni su, i siguran sam da će se neke pesme prvi put interpretirati na ovaj način – najavio je Roman Bugar.

   

  On je istakao da mu je velika čast što će uz filharmoniju nastupiti svetski poznati operski pevač Bela Mavrak, koji nastupa diljem sveta.

   

  – On je naš Zrenjaninac, a retki su takvi ljudi, kao što je on, koji dolaze u svoj grad bez ikakvih uslova i bez honorara. Bitno je samo da je dobra atmosfera i da je dobra energija, što će večeras sigurno biti. Očekujemo mnogo ljudi, a mi ćemo im se predstaviti sa jedinstvenim programom. Izvešćemo 20 numera, na sceni će biti 60 muzičara i još Big Bend, i to garantuje spektakl – obećao je Bugar.

   

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić naglasio je da će večerašnji nastup biti na impozantnoj bini, kakvu večerašnji izvođači i zaslužuju.

   

  – Malo koji grad može da se pohvali svojom filharmonijom, a Zrenjaninska filharmonija po četvrti put će nastupiti na našem najvećem trgu. Posebna čast je što će nastupiti i Bela Mavrak, svetska legenda. Mi Zrenjaninci kao lokal-patriote, uz uvažavanje svih zvezda koje nam dolaze, u prvi plan stavljamo Zrenjaninsku filharmoniju i tenora Belu Mavraka – istakao je gradonačelnik Janjić, uz ocenu da očekuje 20.000 ljudi u publici, večeras na trgu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Zrenjanin – srpska prestonica kulture 2025. godine

  Radna grupa za pripremu i sprovođenje programa "Prestonica kulture Srbije“ donela je predlog odluke, koji je prihvatila potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, da Zrenjanin bude […]