• Posetioce festivala stripa „Stripolis“ ove godine očekuju brojna iznenađenja

    Ovogodišnji, četrnaesti po redu festival stripa „Stripolis“ biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina od 14. do 17. septembra.   Na otvaranju festivala, u četvrtak, 14. septembra, u 19 časova, očekuju se mnogobrojni gosti. Izdavači će svoja najnovija strip izdanja prodavati po nižim cenama, a strip crtači će crtati za publiku. Takođe, jedna štamparija će raditi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Posetioce festivala stripa „Stripolis“ ove godine očekuju brojna iznenađenja

    Ovogodišnji, četrnaesti po redu festival stripa „Stripolis“ biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina od 14. do 17. septembra.

     

    Na otvaranju festivala, u četvrtak, 14. septembra, u 19 časova, očekuju se mnogobrojni gosti. Izdavači će svoja najnovija strip izdanja prodavati po nižim cenama, a strip crtači će crtati za publiku. Takođe, jedna štamparija će raditi sito-štampu za posetioce na licu mesta. Biće tu i veliki izbor igračaka – kolekcionarskih figura, berza starih stripova kao i tradicionalni cosplay.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Devojčica iz Zrenjanina je 1976. poslala pismo Fidelu Kastru, ubrzo joj je stigao i odgovor!

     

    Specifičnost festivala “Stripolis” ogleda se u pokušaju spajanja poetike stripa sa modernom i tradicionalnom tehnologijom. Naime, na samom otvaranju biće predstavljena multimedijalna interaktivna instalacija sa audio i vizuelnim efektima koja nudi čulni doživljaj estetskih osećanja inspirisanih strip pričama. Kreativni tvorci „Metroplexa“ su NKK (Novo Kulturno Naselje) i Dejan Ilić iz Novog Sada.

     

    S druge strane, u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ)  održaće se izložba tapiserija pod nazivom „Heroji svakodnevice“. One su urađene u starom i tradicionalnom stilu tkanja u Ateljeu 61 iz Petrovaradina, a inspirisane su stranicama i kadrovima stripova.

     

    „Svake godine se trudimo da pozovemo neko poznato svetsko ime kao i autore iz lokala, pa će to biti slučaj i ove godine. Kao i svake godine, tokom tri festivalska dana održaće se izložbe, okrugli stolovi, projekcije, radionice i razgovori sa autorima stripa“, navode organizatori festivala.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Takođe, novi broj, petnaesti po redu, časopisa „Stripolis“, na povećanom broju stranica (preko 200), predstaviće stripove legendarnog holandskog autora Te Tjong Kinga. Pored svega navedenog, posetioce očekuju i mnoga iznenađenja.

     

    Premijera domaćeg ostvarenja „Pored tebe“ u CineStaru, na repertoaru su i ovi filmovi

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura