• „Portret“ u Galeriji ALUZ: Srđan Simić izlaže pred domaćom publikom

    Izložba slika „Portret“ likovnog umetnika Srđana Simića biće svečano otvorena u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), u petak, 9. februara, u 19 časova. Izložba će trajati do 22. februara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Portret“ u Galeriji ALUZ: Srđan Simić izlaže pred domaćom publikom
    Foto: Galerija ALUZ

     

    Srđan Simić je rođen 22. jula 1984. godine u Zrenjaninu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2009. u klasi profesora Milana Blanuše.

     

    Dobitnik je godišnje nagrade na Odeljenju za likovne umetnosti, za najuspešniji crtež umetničkog dela, nastavnu disciplinu 2007/2008.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Fenomen koji nas se tiče: Jovica Jašin u monodrami „Muzej živih ljudi: Golootočka saga“

     

    Učestvovao je na kolektivnim izložbama, likovnim kolonijama i radionicama. Prošle godine je u Galeriji ALUZ imao i samostalnu izložbu „Portret dede“.

     

    – Slike na izložbi „Portret“ rađene su tehnikom ulje na platnu. Nastale su tokom studiranja na Akademiji umetnosti. Portreti čine jednu rastavljenost ka celini. Ukratko, oslanjam se na Tašizam i koristim ideju Pareidolija kao spontano stvaranje nekog osećaja da to, nešto što stvaram, ima celinu. Portret je predstavljen, kroz rastavljene poteze boje, stvarajući sugestiju portreta putem Pareidolija. Ideja toplog i hladnog kontrasta dodatno naglašava viziju temelja za emotivno doživljavanje dela. Ljudima koji ne razlikuju boje može da bude problem forma, onda krene diskusija, šta je u stvari naslikano – kazao je o izložbi Srđan Simić.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Galerija ALUZ nalazi se u zgradi Narodnog muzeja Zrenjanin. Radno vreme galerije je od 17 do 20 časova.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin