• Pomozimo Omladinskom horu Muzičke škole da ode na takmičenje u Italiju

    U četvrtak, 25. aprila, u 20 časova, u Rimokatoličkoj crkvi u Zrenjaninu, Zrenjaninski kamerni orkestar će održati „Uskršnji koncert“.   Publika će na ovom koncertu imati jedinstvenu priliku da čuje dva mlada umetnika kao soliste, Nikolu Pekovića – harmonika i Nemanju Stankovića – violončelo, a dirigovaće Mikica Jevtić. Na koncertu će se, inače, prikupljati donacije […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pomozimo Omladinskom horu Muzičke škole da ode na takmičenje u Italiju

    U četvrtak, 25. aprila, u 20 časova, u Rimokatoličkoj crkvi u Zrenjaninu, Zrenjaninski kamerni orkestar će održati „Uskršnji koncert“.

     

    Publika će na ovom koncertu imati jedinstvenu priliku da čuje dva mlada umetnika kao soliste, Nikolu Pekovića – harmonika i Nemanju Stankovića – violončelo, a dirigovaće Mikica Jevtić. Na koncertu će se, inače, prikupljati donacije za odlazak Omladinskog hora Muzičke škole „Josif Marinković“ na takmičenje u Italiju.

     

    – Verujemo u podršku naše zajednice koja nas poznaje i prati već godinama. Da bi ovako veliki ansambl otputovao na takmičenje potrebno je mnogo novca. Kotizacija za učešće hora na takmičenju, prevoz, smeštaj, hrana, garderoba, sve to košta. Naša akcija traje već 40 dana i prikupili smo 67 odsto potrebnih sredstava. Zahvalni smo svima koji su nas do sada podržali, kao i Rotari klubu Zrenjanin, koji nam pomaže u prikupljanju donacija za „Uskršnji koncert“. Nadamo se da će nam donacije sa koncerta omogućiti da ostvarimo cilj – kaže za portal zrenjaninski.com dirigentkinja hora Zorica Kozlovački.

     

    Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ čini 35 talentovanih i posvećenih mladih ljudi, učenika iz Zrenjanina, Kikinde, Ečke, Banatskog Karađorđeva, Kovačice, Botoša, Elemira, Aradca… Oni već godinama osvajaju vredne nagrade na horskim festivalima i takmičenjima širom Evrope. I na najlepši način predstavljaju našu zemlju. Ove godine se spremaju za treće Internacionalno horsko takmičenje „Leonardo da Vinči“, koje se održava u Italiji od 9. do 12. jula.

     

    omladinski mešoviti hor

     

    Brojni uspesi na međunarodnim takmičenjima

     

    Hor je u periodu od 2006. do 2018. osvojio ukupno 42 nagrade, većinom prve, na značajnim festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu. U horu su posebno ponosni na osvojena prva mesta na horskim takmičenjima u Belgiji, Austriji, Slovačkoj, Rumuniji, Italiji, Makedoniji… Ponosni su i na uspehe na republičkim horskim takmičenjima u Srbiji.

     

    – Naš hor bi na takmičenju „Leonardo da Vinči“ nastupio u dve kategorije: C – omladinski horovi i G – folklorna muzika u horskim aranžmanima. Program koji odgovara propozicijama takmičenja za obe kategorije mi već uveliko vežbamo i mnogo nam se sviđa – navodi Kozlovački.

     

    Horska takmičenja u Italiji uvek su na visokom umetničkom nivou. Velika je čast i odgovornost pevati na njima jer dolazi puno dobrih horova. Na takmičenju se dodeljuju zlatna, srebrna i bronzana diploma po broju bodova koje hor osvoji, nagrada publike, razne diplome za stilske epohe, koreografije, solo glasove, kao i Grand Prix takmičenja.

     

    Svaka donacija je vredna!

     

    Pored doniranja preko platforme donacije.rs, odnosno preko OVOG LINKA, kampanju za odlazak našeg hora na takmičenje u Italiju možete podržati i direktnom uplatom na žiro račun udruženja „Major Music“ 200-2783910101009-86 Banka Poštanska štedionica A.D. Sve uplate će biti evidentirane i na sajtu donacije.rs i dodate sveukupnom iznosu.

     

    Pročitajte sve detalje o kampanji i podržite hor još danas kako bismo osigurali da 35 pevača otputuje u Italiju. Svaka donacija je vredna.

     

    omladinski mešoviti hor

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Zašto bi građani finansirali horove dok Vučić troši milione evra na autobuse i sendviče.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura