• Pesma Borisa Lazića najbolja na Fejsbuk festivalu

  U konkurenciji bilo 496 autora

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  NOVI SAD – Žiri 6. Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala u sastavu Franja Petrinović, Goran Ibrajter, Radovan Vlahović, Zoran Đerić i Simon Grabovac, predsednik, doneo je jednoglasnu odluku da se za najbolje pesničko ostvarenje ovogodišnjeg festivala proglasi pesma STICK CHARTS, književnika i prevodioca Borisa Lazića, iz Pariza.U konkurenciji za nagradu, koja se sastoji u objavljivanju samostalne zbirke pesama, bilo je 496 autora iz 22 države.

  Otvaranje festivala na Novosadskom sajmu
  Otvaranje festivala na Novosadskom sajmu

  Evropski Fejsbuk pesnički festival održan je 18. i 19. aprila na Novosadskom sajmu, u okviru 21. međunarodnog Salona knjiga, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

  Na manifestaciji se okupljaju pesnici koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku, sa ciljem da virtuelnu pesničku komunikaciju na Novosadskom sajmu pretvore u stvarnu.

  Ove godine u Novi Sad su došle pobednice ranijih Festivala, Elena Askarova iz Rusije i Bogdanka Rakić iz Nemačke, kao i pesnici iz Švedske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i iz brojnih gradova Srbije.

  Festival je otvorio predsednik Opštine Novi Bečej Saša Šućurović, a prisutnim su se na otvaranju obratili i Živorad Ajdačić, generalni sekretar Kulturno prosvetne zajednice Srbije i Radovan Vlahović, osnivač i organizator Festivala. Organizaciju manifestacije pomogla je opština Novi Bečej.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura