• Panonika celovečernjim koncertom otvorila „Dane Krančevića“ u Sremskoj Mitrovici

    Muška vokalna grupa „Pannonica“ iz Zrenjanina održala je 27. oktobra celovečernji koncert u Sremskoj Mitrovici i otvorila manifestaciju „Dani Krančevića“.   Naša vokalna grupa predstavila se koncertom „Muzika, ružičasto i plavo“, koji je nedavno uspešno izvela i pred zrenjaninskom publikom.   Utiske sa ovog nastupa prenela nam je dirigentkinja Zorica Kozlovački.   PROČITAJTE JOŠ: Duhoklonuće, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Panonika celovečernjim koncertom otvorila „Dane Krančevića“ u Sremskoj Mitrovici

    Muška vokalna grupa „Pannonica“ iz Zrenjanina održala je 27. oktobra celovečernji koncert u Sremskoj Mitrovici i otvorila manifestaciju „Dani Krančevića“.

     

    Naša vokalna grupa predstavila se koncertom „Muzika, ružičasto i plavo“, koji je nedavno uspešno izvela i pred zrenjaninskom publikom.

     

    Utiske sa ovog nastupa prenela nam je dirigentkinja Zorica Kozlovački.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Duhoklonuće, prohujak, prikačica… Ovo su najbolje nove srpske reči!

     

    – Sa velikim zadovoljstvom smo, posle Kragujevca i Zrenjanina, izveli naš celovečernji koncert i u svečanoj sali Mitrovačke gimnazije. Kao i na prethodna dva koncerta, sala je bila puna publike koja nije štedela na aplauzima i pohvalama. To nam je bio veliki podstrek i motivacija da izvedemo naš program najbolje što možemo. Publika voli naš repertoar i uživa u raznolikosti kompozicija kao i u jedinstvenom zvuku muškog ansambla – ističe Zorica Kozlovački.

     

     

    Na ovom koncertu Muška vokalna grupa „Pannonica“ je premijerno izvela „Heruvimsku pesmu“ Petra Krančevića. To je prvi zvučni zapis ove kompozicije, što njihov nastup čini dodatno zanimljivim. Konferansu koncerta je vodio Đorđe Miladinović.

     

    – Ovim koncertom zaokružili smo izuzetno uspešnu ovogodišnju sezonu na koju smo zaista ponosni. Sa uzbuđenjem biramo novi repoertoar i počinjemo sa pripremama za sledeću godinu. Ujedno se zahvaljujemo udruženju „Bingo“ iz Sremske Mitrovice i mojoj koleginici Jovanki Ivanić na odličnoj organizaciji i pozivu da budemo deo manifestacije „Dani Krančevića“, koja je bila ispunjena šarolikim i kvalitetnim horskim dešavanjima – naglasila je Kozlovački.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U Muškoj vokalnoj grupi „Pannonica“ pevaju: Miloš Gavrilov i Milivoj Adamov (prvi tenor), Goran Mišković i Zvonko Romac (drugi tenor), Milan Jokić, Robert Hodžić i Aleksandar Milas (bariton) i Vladimir Tomić i Milan Milanov (bas).

     

    https://www.zrenjaninski.com/kultura/rodna-kuca-urosa-predica-srusena-godinama-se-prica-o-izgradnji-njene-replike/

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura