• OSVRT NA 2017. GODINU U NARODNOM MUZEJU ZRENJANIN

  ZRENJANIN – Tokom 2017. godine najposećenija izložba u Narodnom muzeju Zrenjanin bila je „Blago nama decama što smo taki mali – detinjstvo u tradicionalnoj porodici“, s preko 4.600 posetilaca, saopšteno je iz ove ustanove kulture. Slede „Umetnička zbirka SANU – likovni umetnici akademici“, Društvo srpskih umetnika „Lada“, dok je izložbu „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?“ za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OSVRT NA 2017. GODINU U NARODNOM MUZEJU ZRENJANIN

  ZRENJANIN – Tokom 2017. godine najposećenija izložba u Narodnom muzeju Zrenjanin bila je „Blago nama decama što smo taki mali – detinjstvo u tradicionalnoj porodici“, s preko 4.600 posetilaca, saopšteno je iz ove ustanove kulture. Slede „Umetnička zbirka SANU – likovni umetnici akademici“, Društvo srpskih umetnika „Lada“, dok je izložbu „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?“ za nekoliko nedelja od otvaranja videlo preko 2.700 posetilaca.

   

   

  U Malom salonu najposećenije izložbe bile su „Dobrovoljci srednjeg Banata u Prvom svetskom ratu“, „Mikrogljive Fruške gore“, „Priča o dudu i tradiciji svilarstva“ i „Na raskršću“.

   

   

  Narodni muzej Zrenjanin je, inače, tokom 2017. godine, uz muzeološki rad i uobičajeno bogate izložbene, pedagoške i dodatne aktivnosti, realizovao i međunarodnu saradnju sa muzejom „Atila Jožef“ u Makou i institucijama u Čanadu i Segedinu u Mađarskoj. Obavljana su iskopavanja na lokalitetu „Jančina humka“ kod Perleza, a obeleženo je i 160 godina od rođenja Uroša Predića, čiji legat čuva Narodni muzej Zrenjanin, otvaranjem izložbe „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?“.

   

  Takođe, započeta je rekonstrukcija atrijuma Muzeja u okviru projekta „Gradovi u fokusu“ Ministarstva kulture Republike Srbije.

   

   

  U 2017. godini u zrenjaninskom Muzeju realizovano je 25 izložbi koje je, uz stalnu postavku, videlo preko 40.000 posetilaca, dok je preko 5.000 posetilaca pogledalo izložbe Muzeja koje su gostovale u drugim gradovima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura