• Okupljanje umetnika u Ečki

  EČKA – Saziv umetnika u Umetničkoj koloniji Ečka, 60. po redu, pod nazivom „Slika 2015“, trajaće ove godine od 18. do 24. juna i okupiće petoro umetnika koji će se baviti klasičnom slikarskom tehnikom, ulјem na platnu. Ovo okuplјanje u Ečki koncipirano je tako da su pozvani umetnici koji se bave isklјučivo slikom. Tokom prethodnih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  EČKA – Saziv umetnika u Umetničkoj koloniji Ečka, 60. po redu, pod nazivom „Slika 2015“, trajaće ove godine od 18. do 24. juna i okupiće petoro umetnika koji će se baviti klasičnom slikarskom tehnikom, ulјem na platnu.

  Paviljon u Ečki
  Paviljon u Ečki

  Ovo okuplјanje u Ečki koncipirano je tako da su pozvani umetnici koji se bave isklјučivo slikom. Tokom prethodnih devet susreta pojam slike je, u skladu sa savremenim tendencijama u umetnosti i teoriji, razmatran i preispitavan od strane različitih umetnika u najširem mogućem smislu. „Slika 2015“ vraća se tradiciji u smislu sagledavanja mesta i uloge slike u savremenoj vizuelnoj umetnosti.

  Učesnici ovogodišnje kolonije su Milica Crnobrnja, Milica Ružičić, Aleksandar Jestrović Jamesdin, Nikola Marković i Vuk Vučković.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura