• NOVO PRIZNANJE ĐAKU GENERACIJE

  Mlada zrenjaninska pijanistkinja Ivana Damjanov održala zapažen koncert u Beču

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Za vreme boravka Omladinskog mešovitog hora Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina na horskom takmičenju u Bratislavi, maturantkinja klavirskog odseka Ivana Damjanov održala je koncert u Beču.

  Ivana Damjanov u Beču
  Ivana Damjanov u Beču

  – Poziv za ovaj koncert usledio je u februaru, kada sam na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“, održanom u Beogradu, pobedila u svojoj kategoriji i dobila titulu laureata. Članica žirija Suzana Spaeman stupila je u kontakt sa mnom i predožila mi da nastupim na Međunarodnom pijanističkom festivalu „Viena young pianist“ u Beču, čiji je ona organizator – priča Ivana Damjanov.

  Mlada umetnica nastupila je u prelepoj svečanoj sali Muzičkog konzervatorijuma u Beču. Bila je, kako kaže, opuštena i uživala je svirajući na vrhunskom instrumentu, a izvela je dela Betovena, Čajkovskog, Stravinjskog i Lista.

  – Koncert sam podelila sa poljskom pijanistkinjom Joanom Goranko koja je svirala u prvom delu. Puno mi znači ovaj poziv i radujem se što će ih biti još u budućnosti, jer mi je dragocena svaka prilika da publici predstavim umetnost kojom se bavim i u kojoj uživam – veli Ivana.

  Ona je ove godine završila Srednju muzičku školu, odsek klavir, u klasi profesorke Dijane Miškeljin Bugarski. Osim što je izabrana kao jedan od đaka generacije u ovoj školi, Ivana će kao prva na rang listi posle prijemnog ispita postati od jeseni i student Akademije umetnosti u Novom Sadu.

  – Drago mi je da smo u sklopu  boravka našeg hora u Bratislavi uspeli da omogučimo članici hora, izuzetno talentovanoj i uspešnoj mladoj pijanistkinji Ivani Damjanov, da održi koncert u Beču. Sa Ivanom je u Beč putovala njena drugarica Aleksandra Santo koja nam je omogućila da imamo i sliku sa ovog uspešnog koncerta – kaže dirigentkinja hora Zorica Kozlovački.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura