• NOVO MILOŠEVO OSNIVA PESNIČKU REPUBLIKU

  NOVO MILOŠEVO – Banatski kulturni centar organizuje manifestaciju „Pesnička republika“ 26. i 27. novembra  u Novom Miloševu, nadovezujući se na Evropski fejsbuk pesnički festival, koji se održava na Salonu knjige u Novom Sadu. Naziv ove kulturne manifestacije potekao je od predsednika žirija Evropskog fejsbuk pesničkog festivala Simona Grabovca, koji je „Pesničkom republikom“ prozvao stvaraoce uključene u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NOVO MILOŠEVO OSNIVA PESNIČKU REPUBLIKU

  NOVO MILOŠEVO – Banatski kulturni centar organizuje manifestaciju „Pesnička republika“ 26. i 27. novembra  u Novom Miloševu, nadovezujući se na Evropski fejsbuk pesnički festival, koji se održava na Salonu knjige u Novom Sadu.

  knjige

  Naziv ove kulturne manifestacije potekao je od predsednika žirija Evropskog fejsbuk pesničkog festivala Simona Grabovca, koji je „Pesničkom republikom“ prozvao stvaraoce uključene u festival. To su uglavnom pesnici iz zemalja bivše Jugoslavije, koji žive ne samo u matičnim državama, nego i brojnim državama sveta.

  – Svake godine na Fejsbuk festivalu, u stvarnom i virtualnom svetu, učestvuje oko 500 pesnika iz dvadesetak država. Sada ih Banatski kulturni centar na novi način povezuje u „Pesničku republiku“, u kojoj poezija predstavlja prostor međusobne tolerancije i kreativne saradnje – kaže čelnik Banatskog kulturnog centra Radovan Vlahović.

  Ovogodišnji program manifestacije predviđa nastup stotinak pesnika iz više država koji će pročitati po jednu svoju pesmu na maternjem jeziku, u dva dana manifestacije. „Pesnička republika“ će izdavati pasoše svakom pesniku koji dođe i nastupi u Novom Miloševu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura