• NOVO IGRANjE PREDSTAVE „UBITI ZORANA ĐINĐIĆA“

  Uloge tumače Jovana Stipić i Nikola Đuričko

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  „Ubiti  Zorana Đinđića“, politički kabare, gorak i tačan, u kome je prikazana banalnost velikog zla, odigraće se u Zrenjaninu, 28. marta. Predstava će biti izvedena u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u 20 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara mogu se kupiti na blagajni pozorišta.

  ubiti_zorana_djindjica

  Ovaj pozorišni komad nastao je u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, po motivima istoimene drame koju su napisali Rajko Đurić i Zlatko Paković, a adaptaciju i režiju potpisuje Paković.

  U predstavi igraju Emina Elor, Jovana Stipić, Milijana Makević, Nikola Đuričko, Igor Filipović i Bojan Dimitrijević. Scenografiju je uradio Nikola Džafo, muziku je komponovao Božidar Obradinović, tekst songova je napisao Tomislav Marković.

  Predstava „Ubiti Zorana Đinđića“ igrana je više od 30 puta.

  – Na atentat na Đinđića treba gledati đinđićevski. Istina se ne nalazi, dakle, u motivima za ubistvo premijera, nego u rezultatima tog ubistva. Dosta se govorilo o izvršiocima, vreme je da govorimo o korisnicima atentata. Predstava „Ubiti Zorana Đinđića“ je osveta svima onima koji su priželjkivali Đinđićevo ubistvo i njime se okoristili. Njima se treba izrugivati na smrt, jer oni čine sve da građani Srbije budu nezadovoljni i sumorni. Predstava je poput sna, poput onog sna iz kojeg se budimo od sopstvenog smeha. Ali, buđenje je košmarno, jer se budimo u jalovoj stvarnosti, bez perspektive za one koje volimo. Ovde i sada hoćemo da dostignemo ironiju koja ume osvetnički da likuje nad grozom i da razveselimo Đinđićevu sen – izjavio je reditelj Zlatko Paković. 

  ubiti_zorana_djindjica

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura