• „NOVI IZGLED PUTA SVILE“

  ZRENJANIN – Izložba fotografija pod nazivom „Novi izgled Puta svile“, povodom obeležavanja Dana Instituta Konfucije, biće održana u petak, 23. septembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Pre više od 2000 godina, snalažljivi i hrabri stanovnici Evroazije istražili su i uspostavili nekoliko kopnenih i pomorskih putnih ruta, koje su povezivale značajne civilizacije […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „NOVI IZGLED PUTA SVILE“

  ZRENJANIN – Izložba fotografija pod nazivom „Novi izgled Puta svile“, povodom obeležavanja Dana Instituta Konfucije, biće održana u petak, 23. septembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

  put-svile-1

  Pre više od 2000 godina, snalažljivi i hrabri stanovnici Evroazije istražili su i uspostavili nekoliko kopnenih i pomorskih putnih ruta, koje su povezivale značajne civilizacije Azije, Evrope i Afrike, a koje su kasnije generacije nazvale zajedničkim imenom „Put svile“. Narodna Republika Kina predložila je važnu inicijativu zajedničke izgradnje „Ekonomskog pojasa Puta svile“ i „Pomorskog Puta svile 21. veka“ što daje novo, savremeno značenje drevnom Putu svile.

  Kroz objektive fotografa, ova izložba prikazuje novi izgled predela Kine, duh humanosti lokalnog stanovništva, inkluzivnost, otvorenost i harmoniju, kao i potvrdu želje kineskog naroda da zajednički, sa drugim narodima, grade „Pojas i Put“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura