• Nagrada „Đura Jakšić“ 30. put

    Dodela u Srpskoj Crnji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    SRPSKA CRNJA – Nagrada „Đura Jakšić“, za najbolju pesničku knjigu na srpskom jeziku objavljenu u toku prethodne godine, u organizaciji Narodne biblioteke „Đura Jakšić“ iz Srpske Crnje, biće dodeljena trideseti put početkom leta. Nagrada će biti uručena u okviru 54. „Dana Đure Jakšića – Liparskih večeri“, koji će se održati ove godine od 5. do 10. juna u Srpskoj Crnji.

    Spomenik Đuri Jakšiću u Srpskoj Crnji
    Spomenik Đuri Jakšiću u Srpskoj Crnji

    Žiri u sastavu: Milan Micić, Miloš Latinović i Jovan Zivlak – predsednik, nakon razmatranja preko osamdeset pesničkih knjiga koje su pristigle na konkurs, sačinio je uži izbor.

    To su „Dlaka na jeziku“ Miroslava Cere Mihailovića, „Jeretički dativ“ Bojana Savića Ostojića, „Duge senke kratkih pesama“ Ibrahima Hadžića, „Neka hvala“ Nebojše Vasovića, „Pedeset“ Saše Jelenkovića i „Postoji li dodir tvoje duše“ Nenada Šaponje

    Žiri će odluku o dobitniku nagrade saopštiti najkasnije do kraja maja, a svečano uručenje zakazano je za 5. jun u Srpskoj Crnji.

    Dobitniku pripada novčani iznos u dinarskoj protivvrednosti od 1.000 evra, kao i diploma.

    Ugledu nagrade, koja nosi ime jednog od najznačajnijih pesnika srpskog romantizma, doprinosi i delo prethodnih dobitnika, od Ljubomira Simovića, Rajka Petrova Noga, Vojislava Despotova, Novice Tadića, Radmile Lazić, Milana Nenadića, Nikole Vujčića, Duška Novakovića, do Enesa Halilovića i Matije Bećkovića.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura