• Muška vokalna grupa „Panonika“ sjajno započela novu sezonu na festivalu u Opatiji

    Muška vokalna grupa „Panonika“ iz Zrenjanina protekli vikend je provela na Internacionalnom horskom festivalu „We Are Singing Adriatic“, koji je održan u Opatiji. Na festivalu su nastupili horovi i vokalni ansambli iz Italije, Slovenije, Poljske, Austrije, Rumunije i Srbije. Zrenjaninska vokalna grupa uspešno se predstavila sa nekoliko nastupa.   – Uspešnim nastupima na ovom festivalu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Muška vokalna grupa „Panonika“ sjajno započela novu sezonu na festivalu u Opatiji

    Muška vokalna grupa „Panonika“ iz Zrenjanina protekli vikend je provela na Internacionalnom horskom festivalu „We Are Singing Adriatic“, koji je održan u Opatiji. Na festivalu su nastupili horovi i vokalni ansambli iz Italije, Slovenije, Poljske, Austrije, Rumunije i Srbije. Zrenjaninska vokalna grupa uspešno se predstavila sa nekoliko nastupa.

     

    – Uspešnim nastupima na ovom festivalu na najlepši način smo otvorili novu koncertnu sezonu. Izveli smo nekoliko novih kompozicija, koje smo uvrstili u naš repertoar, i publika ih je sjajno prihvatila. Svaki naš nastup bio je nagrađen velikim aplauzom, iskrenim čestitkama i oduševljenjem. „Panonika“ poseduje harizmu i energiju koju publika prepoznaje i voli. Fantastična Mramorna sala riječkog muzeja pružila nam je odlične akustične uslove u kojima je bilo pravo zadovoljstvo pevati – izjavila je za portal zrenjaninski.com dirigentkinja ansambla Zorica Kozlovački.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Gitarista Rastko Marinković došao iz Beča da sa nama podeli najlepše emocije

     

    Jedinstven i nesvakidašnji bio je i nastup u Postojnskoj jami. Tamo su Zrenjaninci na Uskrs izveli duhovnu kompoziciju Pavela Česnokova „Gospode spasi“. Veliku radost zajedničkog pevanja osetili su i tokom izvođenja kompozicije „Siyahamba“, koju su združeno otpevali svi horovi učesnici. Solista je bio tenor „Panonike“ Miloš Gavrilov, a Kozlovački je imala čast i zadovoljstvo da diriguje.

     

    – Divne utiske koje nosimo iz Opatije upotpunjuje i druženje sa Pop horom „Radio“ iz Novog Sada, koji je svojim atraktivnim i orginalnim nastupima takođe osvojio simpatije publike. Ovaj festival je bio revijalan, a već u junu nas očekuje takmičenje na Međunarodnom horskom šampionatu „Lege Artis“ u Tuzli za koji se pripremamo. Sa velikim zadovoljstvom iščekujemo i zrenjaninski Horski festival „Slobodan Bursać“ i pevanje pred našom publikom – istakla je Zorica Kozlovački.

     

    muška vokalna grupa panonika u opatiji

     

    Humanitarni koncert „Srcem za Danila“

     

    Ona je ujedno pozvala zrenjaninsku publiku na humanitarni koncert „Srcem za Danila“, koji će se održati u petak, 21. aprila, u 19 časova, u Rimokatoličkoj katedrali u Zrenjaninu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U Muškoj vokalnoj grupi „Panonika“ pevaju Milivoj Adamov, Miloš Gavrilov, Zvonko Romac, Goran Mišković, Aleksandar Žegarac, Milan Jokić, Robert Hodžić, Aleksandar Milas, Vladimir Tomić i Milan Milanov.

     

    muška vokalna grupa panonika u opatiji

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura