• „Monografija grada Velikog Bečkereka“ pred čitaocima

    „Monografija grada Velikog Bečkereka“ autora Nikole Šlajha predstavljena je nedavno javnosti. Monografija je pripremana pune dve decenije.   Autor Nikola Šlajh, govoreći o monografiji, preporučuje je kao zavičajnu istoriju.   – Ona obuhvata šest vekova razvoja našeg grada – kaže Šlajh. – Tu su i prevodi stranih monografija, izvodi iz dokumentacije i štampe, fotografije, ali […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Monografija grada Velikog Bečkereka“ pred čitaocima

    „Monografija grada Velikog Bečkereka“ autora Nikole Šlajha predstavljena je nedavno javnosti. Monografija je pripremana pune dve decenije.

     

    Autor Nikola Šlajh, govoreći o monografiji, preporučuje je kao zavičajnu istoriju.

     

    – Ona obuhvata šest vekova razvoja našeg grada – kaže Šlajh. – Tu su i prevodi stranih monografija, izvodi iz dokumentacije i štampe, fotografije, ali i moje viđenje prošlosti.

     

    U recenziji koju potpisuje istoričar Milan Micić stoji da svi koji se ubuduće budu bavili istorijom današnjeg Zrenjanina, a nekadašnjeg Velikog Bečkereka, moraće ovu monografiju da uzmu u ruke.

     

    U monografiji postoji mnogo podataka koji nisu poznati široj javnosti, ali pre svega to je štivo za one koji vole da čitaju o prošlim vremenima svog grada i zavičaja, ističe Milan Micić.

     

    „Monografiju grada Velikog Bečkereka“ zainteresovani mogu kupiti u knjižari „Teatar“, ali i od samog autora, u prostorijama u zgradi nevladinih organizacija u Makedonskoj ulici.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura