• Mladi likovni umetnik Milan Banjanin izlaže svoje radove u Galeriji ALUZ

    Izložba crteža i slika „Nije bitno“ likovnog umetnika Milana Banjanina biće održana u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), koja se nalazi u zgradi Narodnog muzeja Zrenjanin.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mladi likovni umetnik Milan Banjanin izlaže svoje radove u Galeriji ALUZ
    Foto: Galerija ALUZ

     

    Svečano otvaranje izložbe zakazano je za petak, 26. januar, u 19 časova. Izložba će trajati do 8. februara, a radno vreme galerije je od 16 do 18 časova.

     

    Milan Banjanin je rođen 2001. godine u Zrenjaninu. Student je druge godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, na departmanu likovnih umetnosti, smer vajarstvo, u klasi profesora Nikole Macure.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Film „Lazarev put“ počinje svoj festivalski život

     

    – Kao mlad student, koji je tek krenuo ozbiljnije da se bavi umetnošću, suočio sam se sa mnogo pitanja. Trebalo mi je neko vreme da dođem do zaključka da je najbolje odgovoriti na ta pitanja konstantnim radom i da će moji radovi sadržati taj odgovor. To su uglavnom lične i intimne teme u vezi sa mojim mentalnim stanjem, gubitkom bliskih osoba, religijom, snovima i ljubavlju prema sportu. I u nekom čudnom pokušaju da se sve te teme pomešaju na naivan način – kaže Milan Banjanin.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Milan je do sada izlagao na kolektivnim izložbama u Beogradu i Novom Sadu. a prošle godine je imao i samostalnu izložbu „First Aid“, uz podršku mentora Andree Palašti.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura