• Mladi gitarista Rastko Marinković održaće u Beču svoj do sada najveći solistički koncert

    Mladi gitarista Rastko Marinković, student treće godine osnovnih studija na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti iz Beča, jednom od najprestižnijih svetskih državnih fakulteta, u ponedeljak, 6. novembra, u glavnom gradu Austrije održaće svoj do sada najveći solistički koncert.   Koncert će biti upriličen u Bank Austria Salonu u okviru Alten Rathausa. Na programu će […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mladi gitarista Rastko Marinković održaće u Beču svoj do sada najveći solistički koncert

    Mladi gitarista Rastko Marinković, student treće godine osnovnih studija na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti iz Beča, jednom od najprestižnijih svetskih državnih fakulteta, u ponedeljak, 6. novembra, u glavnom gradu Austrije održaće svoj do sada najveći solistički koncert.

     

    Koncert će biti upriličen u Bank Austria Salonu u okviru Alten Rathausa. Na programu će se naći kompozicije Astora Pjacole, Hoakina Rodriga, Heitora Vilja Lobosa…

     

    PROČITAJTE JOŠ: Konačno je stigao u bioskope: Premijera filma „Čuvari formule“ u Zrenjaninu!

     

    – Ovo će biti prvi put u karijeri da sviram u nekoj velikoj državnoj ustanovi. Repertoar će jednim delom biti sličan onom koji sam pripremio u Zrenjaninu, u aprilu ove godine, ali ovom prilikom ću premijerno izvesti i jedno moderno delo španskog kompozitora Hozea Marije Sančeza Verdua. On mi je lično poslao note, što je za mene velika čast. Nastupiću solistički, sa mojim korepetitorom Serhijom Posadom Gomezom, koji će mi biti pratnja na klaviru – kaže za portal zrenjaninski.com Rastko Marinković, koji nestrpljivo čeka da se ponovo predstavi austrijskoj publici.

     

    rastko marinković

     

    Pregovori za nove nastupe

     

    Ovaj mladi umetnik je, naime, i pre ovog koncerta nastupao u Beču, u okviru Univerziteta koji pohađa, ali i po drugim manjim salama u glavnom gradu Austrije, kako solistički, tako i u duetu koji su činili gitara i viola.

     

    – U avgustu sam gostovao na RTS-u i tom prilikom sam kazao da sam u pregovorima za koncert u Beogradu. Nadam se da će sve proći u najboljem redu i da ću imati priliku da prvi put nastupim pred beogradskom publikom. Sledeće godine me čekaju i duetski nastupi, na kojima ćemo kompozicije izvoditi na gitari i violi. Ako sve bude išlo po planu, u julu nas čeka koncert u Italiji, a pre toga planiramo da nastupamo u Austriji i Srbiji – objašnjava Marinković.

     

    Naravno, uz sve koncertne aktivnosti, Rastko je posvećen i obavezama na Univerzitetu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Ostala mi je još jedna godina do kraja osnovnih studija. Posle toga planiram da nastavim master studije na Univerzitetu koji pohađam – naglašava Rastko Marinković.

     

    https://www.zrenjaninski.com/slobodno-vreme/duhoklonuce-prohujak-prikacica-ovo-su-najbolje-nove-srpske-reci/

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura