• Likovi čudnih priča: Izložba ilustracija umetnice Teodore Lucić

  Izložba ilustracija „Likovi čudnih priča“, čija je autorka Teodora Lucić, primenjena umetnica – diplomirana ilustratorkinja, biće otvorena u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), koja se nalazi u zgradi Narodnog muzeja Zrenjanin. Svečano otvaranje će biti upriličeno u petak, 3. marta, u 19 časova, a izložba će trajati do 17. marta. Radno vreme galerije je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Likovi čudnih priča: Izložba ilustracija umetnice Teodore Lucić

  Izložba ilustracija „Likovi čudnih priča“, čija je autorka Teodora Lucić, primenjena umetnica – diplomirana ilustratorkinja, biće otvorena u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), koja se nalazi u zgradi Narodnog muzeja Zrenjanin. Svečano otvaranje će biti upriličeno u petak, 3. marta, u 19 časova, a izložba će trajati do 17. marta. Radno vreme galerije je od 16 do 19 časova.

   

  „Likovi čudnih priča“ je prva samostalna izložba mlade umetnice, u okviru koje će biti izložene autorske ilustracije nastale u prethodne četiri godine. Radovi će biti predstavljeni u štampanoj, plakatskoj verziji.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Iz brojnih primera možemo spoznati da je urbani mobilijar ono što otkriva dušu grada

   

  Izložbu čine ilustracije u boji, na kojima su predstavljeni likovi i prostori iz mašte jednog ilustratora. Karakteri su, neki autorski, dok su neki nama već poznati iz detinjstva i pop kulture. Njihove priče su daleko od običnih. Potpuno preokrenute i pune misterije i iznenađenja. Izložba je pogodna i za mlađe posetioce, dok bi u njima mogli nešto zanimljivo i komično naći i odrasli.

   

  Teodora Lucić je rođena 13. novembra 1999. u Zrenjaninu. Srednju muzičku školu „Josif Marinković“ u Zrenjaninu, u klasi profesora Tibora Šivega, upisala je 2014. godine. U toku srednje škole, dve godine zaredom je izlagala u Galeriji Narodnog muzeja Zrenjanin kao prvoplasirana na likovnom konkursu „Portret“. Takođe, učestvovala je i na grupnim izložbama u Kulturnom centru Zrenjanina.

   

  Godine 2018. je upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer primenjene umetnosti i dizajn, modul ilustracija. Tokom studija je izlagala na nekoliko grupnih izložbi u okviru više predmeta – ilustracija, grafika, vajarstvo, crtanje i likovni elementi.

   

  U junu prošle godine je diplomira i stekla zvanje diplomiranog primenjenog umetnika – ilustratora.

   

  teodora lucić - likovi čudnih priča

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura