• Kulturni centar „Svetozar Marković“ za jesen sprema zanimljiv projekat

  Kulturni centar „Svetozar Marković“ iz Zrenjanina postoji od 2012. godine i nastao je na temeljima istoimenog kulturno-umetničkog društva.   U svom sastavu, osim folklorne i pevačke grupe, ima i dramsku sekciju, kao i radionicu za izradu narodnih nošnji.   PROČITAJTE JOŠ: Crtajte sa Mirkom Čolakom: Druženje sa svetskom zvezdom strip scene   – Svaki KUD […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kulturni centar „Svetozar Marković“ za jesen sprema zanimljiv projekat

  Kulturni centar „Svetozar Marković“ iz Zrenjanina postoji od 2012. godine i nastao je na temeljima istoimenog kulturno-umetničkog društva.

   

  U svom sastavu, osim folklorne i pevačke grupe, ima i dramsku sekciju, kao i radionicu za izradu narodnih nošnji.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Crtajte sa Mirkom Čolakom: Druženje sa svetskom zvezdom strip scene

   

  – Svaki KUD mora da ima svoj fundus narodnih nošnji, što je problem, posebno za mlada kulturno-umetnička društva. Zato smo pokrenuli radionicu u kojoj izrađujemo narodne nošnje, kako za nas tako i za druge – kaže Boško Šerbula, rukovodilac KC „Svetozar Marković“.

   

  Deo narodnih nošnji, koji je izrađen uz pomoć stručnjaka Narodnog muzeja i uz organizacionu pomoć Mesne zajednice „Veljko Vlahović“, prikazan je nedavno na reviji organizovanoj na Bagljašu.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Kulturni centar „Svetozar Marković“ za jesen sprema zanimljiv projekat. Članovi svih sekcija pripremaju jednu tradicionalnu srpsku svadbu, sa svim svadbenim običajima. Ovaj performans pratiće i knjiga u kojoj će biti sabrani svi običaji vezani za tradicionalnu svadbu u ovim krajevima.

   

  kulturni centar svetozar marković
  Foto: KC „Svetozar Marković“

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura