• KUDA VEČERAS: Na „Noć muzeja“, naravno!

    Pogledajte program manifestacije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – U Atrijumu Pozorišnog kluba „Zeleno zvono“ , ili u klupskim prostorijama u slučaju kiše, Pokret „Novi optimizam“ ponudiće zrenjaninskoj publici bogat program u okviru manifestacije „Noć muzeja“.

    Programi u "Zelenom zvonu" uvek dobro posećeni
    Programi u „Zelenom zvonu“ uvek dobro posećeni

    Od 19.30 časova, ispred Pozorišta, na programu je „Josif Hoki Poki“ – muzička predstava za decu, Muzičke škole „Josif Marinković“, a od 20 časova je nastup dečijeg pop rock hora „SuperNova“.

    U 21 čas biće otvorena izložba u prostorijama kluba „Zeleno zvono“. Autorka izložbe pod nazivom „Ispitivanje materije u radijusu repeticije i redukcije“, je Doris Milešević. Centar za likovnu i primenjenu umetnost TERRA takođe će se predstaviti, dok će Tamara Ristić , istoričarka umetnosti, uoči otvaranja izložbe izložiti svoj autorski projekat „Kezz“.

    U Atrijumu PKZZ od 22 časa je bogat muzički program, sa nastupom benda „Jam Factory“ uz podršku Branimira Rosića i Sergeja Trifunovića, kao centralnim događajem. Pre toga, nastupiće Apu, Bend Muzičke škole „Josif Marinković“, Jazz sekcija ove škole i Bend EGŠ „Nikola Tesla“.

    Specijalni gost biće Fondacija „Podrži život“ Sergeja i Baneta Trifunovića.

    Program Biblioteke u „Noći muzeja“:

    Gradska narodna biblioteka
    Gradska narodna biblioteka

    Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ uključila se zdušno u manifestaciju „Noć muzeja“, promocijom romana i mini sajmom knjiga uz velike popuste.

    Na Dečjem odeljenju Bibilioteke, od 20 časova, biće promocija romana „Bunker Swing“ Mirjane Đurđević i Branka Mlađenovića. „Bunker Swing“ je izuzetan humoristički roman koji svira, zasmejava i opija (Laguna).

    „Čikaška priča iz dvadesetih godina XX veka, povest je, nastala iz dva pera, o zajedničkom poduvatu troje srpskih iseljenika koji u vreme najljuće prohibicije do ostvarenja svog američkog sna nastoje da dođu upravo pečenjem rakije, i to, kako i priliči svakom iole domaćinskom srpskom domu, pa bio on igrom sudbine smešten i u Čikagu, u kućnoj radinosti“, navodi se u najavi za promociju.

    A od 17 časova do jedan sat posle ponoći, u Klubu knjige Biblioteke je „Majski sajam knjiga“. U tom periodu cene svih izdanja 80 izdavačkih kuća biće niže od 20 do 50 posto.

    I Kulturni centar obeležava manifestaciju:

    Kulturni centar
    Kulturni centar

    Veoma sadržajan program pripremio je Kulturni centar Zrenjanina u okviru manifestacije „Noć muzeja“.

    U izložbenom holu KC je postavka Međunarodne putujuće izložbe „Format mali – Srbija 2015“, u organizaciji Art centra Beograd, a čine je grafike, ulja, akvareli, crteži i instalacije malih formata, 57 autora različitih tehnika i poetika.

    Izložba fotografija sa nagradnog foto konkursa za mlade uzrasta od 15 do 25 godina, koji se amaterski bave fotografijom, na temu „Život marginalizovanih grupa u zajednici, njihova prava i obaveze“ biće otvorena tokom manifestacije „Noć muzeja“ u Kulturnom centru, a posetioci će moći po simboličnim cenama da kupe izložene fotografije. Prikupljena sredstva biće usmerena Udruženju „Sunce“ iz Zrenjanina. Izložba će biti propraćena poetskim nastupom članica Udruženja balkanskih umetnika.

    U okviru manifestacije „Noć muzeja“ Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ izvešće program predstavljanja francuske kulture „Ispričaj mi priču u muzeju“. Ovoga puta učenici će se predstaviti svojim bajkama a u pauzi će vas uvesti u svet pariskih muzeja. Program, koji počinje od 19 časova, osmislila je profesorka francuskog jezika Svetlana Kuga.

    Film „Disappering landscape“ biće prikazan večeras u velikoj sali Kulturnog centra, a projekcija je u 20 časova.

    Narodni muzej i „Evropska noć muzeja“

    Narodni muzej
    Narodni muzej

    Ovogodišnja „Evropska noć muzeja“ u zrenjaninskom Narodnom muzeju biće deo šireg veoma bogatog desetodnevnog programa „Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10“.

    Evo i programske šeme „Noći muzeja“:

    Večeras od 17 časova, sat iza ponoći, na drugom spratu muzeja za posetioce je pripremljena izložba „Čuvari fotografske baštine – predstavljanje privatnih kolekcija stare i retke fotografije“. Na istom spratu i u isto vreme biće otvorena i „Postavka ličnih predmeta Olge Ubavić“.

    U istom terminu, u prolazu ka Atrijumu, biće izložba „Pesma iz prirode“.

    Od 17 do 21 čas u salonu će biti održana kreativna radionica „Najlepši kola(ž)čić u Noći muzeja“, koju će smeniti radionica „PO GLEDAJ Ri TaM“. U salonu je i koncert, od 18 časova, pod nazivom „Ne treba biti veliki da bi počeo, već treba početi da bi bio veliki“. Od 20 časova na istom mestu sledi koncert „Priča na šest žica“.

    Od 18 do 22 sata u Atrijumu je radionica „Slikaj i vajaj svog ličnog heroja“, a nakon nje koncert „Swing Street Band“.

    Hodnik u prizemlju kod malog salona biće zauzet, od 17 časova pa nadalje, za izložbu „Kaštelanski sentimenti“.

    Posetiocima će biti dostupne i dve aktuelne izložbe, o guslama „Gde svi ćute one govore“ i „Kolo srpskih sestara – poklonjena kolekcija“.

    Pozorište spremilo dve predstave

    Narodno pozorište "Toša Jovanović"
    Narodno pozorište „Toša Jovanović“

    U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ večeras od 20 sati na programu je predstava „Narodni poslanik“, koja se igra u okviru manifestacije „Noć muzeja“.

    Na lutkarskoj sceni, u okviru iste manifestacije, od 18 i 20 časova, na repertoaru je „Bajka o majušku“ (K. Novak/režija J. Caran).

    Ulaz na predstave je slobodan.

    Radionica u Savremenoj galeriji

    Savremena galerija
    Savremena galerija

    U okviru „Evropske noći muzeja“ u Savremenoj galeriji će biti održana likovna radionica za decu, večeras od 18 do 20 časova, pod nazivom „Simboli u tehnici pošoara“.

    Radionicu će voditi Mirjana Blagojev i Nikola Macura, umetnici iz Novog Sada, inače učesnici 36. Susreta akvarelista Umetničke kolonije u Ečki.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura