• Kompanija Mlekoprodukt podržala Festival francuskog filma u Zrenjaninu

  Grad Zrenjanin ove godine bio je jedan od domaćina Festivala francuskog filma, po prvi put održanog u četiri grada, od 14. juna do 2. jula.   Specijalna projekcija filma „Pod zvezdama“ (A la belle étoile) režisera Sebastijena Tilara održana je u petak, 30. juna, u Gradskoj bašti u Zrenjaninu. Osim u filmskom ostvarenju, publika je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kompanija Mlekoprodukt podržala Festival francuskog filma u Zrenjaninu

  Grad Zrenjanin ove godine bio je jedan od domaćina Festivala francuskog filma, po prvi put održanog u četiri grada, od 14. juna do 2. jula.

   

  Specijalna projekcija filma „Pod zvezdama“ (A la belle étoile) režisera Sebastijena Tilara održana je u petak, 30. juna, u Gradskoj bašti u Zrenjaninu. Osim u filmskom ostvarenju, publika je bila u prilici da uživa i u selekciji izvrsnih francuskih sireva Ile de France, kompanije Mlekoprodukt, tradicionalnog partnera i pokrovitelja festivala. Pored sireva, služena su i vina iz Taraških vinograda, a gostima se predstavila i vokalna solistkinja, naša sugrađanka Milica Dosković.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Kombinat „Servo Mihalj“ predstavljen na izložbi „O fabrikama i radnicima“

   

  Ispred Francuskog instituta, goste specijalne projekcije pozdravio je Branislav Glumac, šef projekta Festivala francuskog filma. U svojstvu kuma festivala, publici se obratio proslavljeni režiser Srdan Golubović. Okupljene je pozdravio i direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković.

   

  Festival francuskog filma je prešao u tradiciju u Srbiji i drago mi je što je ovog puta stigao i u naš Zrenjanin. Izvanredan film „Pod zvezdama“, koji smo pogledali, ostavio je snažan utisak na publiku. Niko nije ostao imun ni na kvalitet delikatesnih francuskih sireva „Ile de France“, koje je Mlekoprodukt obezbedio publici. Zrenjaninci su imali jedinstvenu priliku da uživaju u francuskoj kulturi i francuskoj gastronomiji. Ovo je prilika da približimo našim sugrađanima umetnost življenja na francuski način – istakla je Bojana Momčilov ispred kompanije Mlekoprodukt.

   

   

  Kulturna scena ne pripada samo glavnom gradu

   

  Film Sebastijena Tilara „Pod zvezdama“ takođe se bavi temom gastronomije. U pitanju je francuska komedija iz 2023. čiji protagonista Jazid ima veliku strast prema pravljenju peciva. Odrastajući u hraniteljskim porodicama i domovima, on teži da ostvari svoj san o radu sa najčuvenijim poslastičarima.

   

  Koordinator kulturnih aktivnosti Francuskog instituta u Srbiji Branislav Glumac istakao je da je u pitanju veoma lepa priča o društvenom usponu jednog mladog Magrebljanina, koji mašta da postane jedan od najboljih poslastičara i doživljava uspeh.

   

  Ovogodišnji kum festivala, reditelj Srdan Golubović, istakao je prilikom otvaranja programa kako mu je posebno drago da se Festival francuskog filma dešava u više gradova, a ne samo u Beogradu.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Kulturna scena ne pripada samo glavnom gradu nego i nekim drugim gradovima poput Zrenjanina. Manja mesta jednako su vredna kao značajan deo naše kulturne baštine – istakao je Golubović.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Zrenjanin – srpska prestonica kulture 2025. godine

  Radna grupa za pripremu i sprovođenje programa "Prestonica kulture Srbije“ donela je predlog odluke, koji je prihvatila potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, da Zrenjanin bude […]