• KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA LOLITE RAZMOVIĆ, DIPLOMIRANE EKONOMISTKINJE

    Ove nedelje pred vama je vrlo inspirativna preporuka. Proverite kako je o knjizi “Mala knjiga za velike roditelje” dr Zorana Milivojevića pisala Lolita Razmović, diplomirana ekonomistkinja.     Knjiga koju vam preporučujemo ove nedelje tiče se roditeljstva. Reč je o knjizi “Mala knjiga za velike roditelje” koju je, u koautorstvu sa psiholozima i pedagozima iz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA LOLITE RAZMOVIĆ, DIPLOMIRANE EKONOMISTKINJE

    Ove nedelje pred vama je vrlo inspirativna preporuka. Proverite kako je o knjizi “Mala knjiga za velike roditelje” dr Zorana Milivojevića pisala Lolita Razmović, diplomirana ekonomistkinja.

     

    Lolita Ramzović
    Lolita Razmović

     

    Knjiga koju vam preporučujemo ove nedelje tiče se roditeljstva. Reč je o knjizi “Mala knjiga za velike roditelje” koju je, u koautorstvu sa psiholozima i pedagozima iz Slovenije, napisao dr Zoran Milivojević. Preporuku je napisala Lolita Razmović, diplomirani ekonomista.

    “Od kako sam postala mama devojčice Milice, svesna činjenice da su roditelji važna karika u vaspitavanju deteta, zainteresovale su me knjige koje se bave upravo tom temom. Od mnoštva knjiga koje sam pročitala, izdvojila bih odličnu knjigu “Mala knjiga za velike roditelje” koju je dr Zoran Milivojević pisao u saradnji sa timom slovenačkih psihologa i socijalnih pedagoga.

     

    Smatram da dr Milivojević zastupa zlatnu sredinu, odnosno daje usmerenja za nalaženje balansa u vaspitavanju deteta, kombinujući roditeljske zahteve, pohvale, kritike i kazne. Posebno  mi se dopalo što knjiga daje brojne ilustracije iz svakodnevnog života. Isto tako, prijao mi je stil pisanja, koji je dostupan svakome, jednostavnost u pisanju i čitljivost.

    Knjiga daje uputstva savremenim roditeljima kako da im dete ne bude ni suviše razmaženo, ni suviše poslušno. Uz to, ovde se mogu naći odgovori na mnoga pitanja, koja svi mi, koji smo roditelji, u želji da ne pogrešimo u tako odgovornom zadatku kao što je vaspitavanje deteta, sebi postavljamo: zašto dete misli da ga ne volimo kada mu nešto ne dozvolimo ili kada ga kritikujemo, kako pohvaliti dete, da li pohvaliti i kritikovati dete kao osobu ili njegov postupak, kako nagraditi dete, a kako ga kazniti itd.

     

    Takođe, moja preporuka roditeljima jeste da, pored svih saveta iz stručne literature, koji itekako mogu biti od pomoći, najveći značaj ipak pridaju svom roditeljskom instinktu i osluškivanju svog deteta, koje je jedinstveno.”

     

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura