• KNJIGA ZA VIKEND: Preporuka bibliotekarke Nataše Lalić

    Jedna od autorki kojoj se čitaoci vraćaju nalazeći u njenim knjigama veliko uživanje jeste Trejsi Ševalije. Svaki njen roman priča je za sebe, dok istovremeno čuva autorkin osoben stil. O njenom romanu „Plodovi na vetru“ za naš portal pisala je bibliotekarka Nataša Lalić.   „Trejsi Ševalije je kako moje tako i srca čitalaca širom sveta […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: Preporuka bibliotekarke Nataše Lalić

    Jedna od autorki kojoj se čitaoci vraćaju nalazeći u njenim knjigama veliko uživanje jeste Trejsi Ševalije. Svaki njen roman priča je za sebe, dok istovremeno čuva autorkin osoben stil. O njenom romanu „Plodovi na vetru“ za naš portal pisala je bibliotekarka Nataša Lalić.

     

    „Trejsi Ševalije je kako moje tako i srca čitalaca širom sveta osvojila svojim romanom „Devojka sa bisernom minđušom“. Iščekivala sam i uživala u svakoj sledećoj knjizi.

     

    Trejsi je opsednuta istorijom. Njeni romani se vrte oko pravih istorijskih činjenica, ličnosti i njene percepcije kako se ta istinita priča možda desila. Odlično dočarava duh starih vremena i veoma verno opisuje sve sitnice vezane za radnju.

     

    Roman „Plodovi na vetru“ nije za one koji vole konstantnu akciju. Ovo je roman za one koji cene priču o porodici, ljubavi, borbi za život… Prvi deo romana prati porodicu Gudinaf koja, kao i sve klasične porodice iz tog doba u Americi tokom XIX veka, ima dosta dece. Ističu se Robert i Marta. Porodica Gudinaf se sasvim slučajno doselila u Crnu Močvaru i počela da gaji jabuke.

     

    Borba… Patnja… Mržnja… Ljubav… Zloba… Beg… Sećanja…

     

    Drugi deo romana je baziran isključivo na Robertu koji je pobegao iz svoje razbijene porodice i luta Kalifornijom. Ipak, prošlost će doći po njega a on će morati da donese odluku…

     

    Radnja nije spektakularna u smislu akcije i iščekivanja ali je sjajno sklopljena i što se više razvija priča to više želite da je čitate. Utisak koji ova knjiga ostavlja je veliki. Vredi joj dati šansu čak iako ne zvuči kao nešto što bi vam inače leglo. Možda se iznenadite.“

     

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura