• Jubilarna „Pesnička štafeta“ počinje u ponedeljak: Pola veka čuvene manifestacije

    Jubilarna, 50. po redu manifestacija za decu i mlade „Pesnička štafeta“, koju organizuje Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina, počinje u ponedeljak, 8. aprila.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Jubilarna „Pesnička štafeta“ počinje u ponedeljak: Pola veka čuvene manifestacije
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Ovogodišnja manifestacija „Pesnička štafeta“, predvođena književnikom Urošem Petrovićem, trajaće do 19. aprila, a završna svečanost održaće se 24. aprila u Kulturnom centru Zrenjanina.

     

    Uroš Petrović i zrenjaninski bibliotekari obići će 60 škola u Banatu i Bačkoj, družiti se sa osnovcima koji će predstaviti svoje talente, ali i učestvovati u takmičarskom delu programa sa svojim pesmama koje su napisali povodom manifestacije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Pozorišni klub „Gest“ iz Sečnja izvešće u Zrenjaninu predstavu „Vođa“

     

    Povodom jubilarne 50. „Pesničke štafete“, kao učesnice su se priključile i škole iz Segedina i Temišvara u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku, tako da ona ima i međunarodni karakter.

     

    Na manifestaciji će biti predstavljena i antologija „Pedesetica“ koju je priredio Uroš Petrović, a koju čine izabrane pesme dosadašnjih gostujućih književnika koji su vodili manifestaciju.

     

    Podsetimo, najeminentniji stvaraoci su od 1975. godine do danas bili gostujući pesnici manifestacije „Pesnička štafeta“. To su Desanka Maksimović, Ljubivoje Ršumović, Dobrica Erić, Vesna Aleksić, Mošo Odalović, Raša Popov, Duško Trifunović, Dragan Lukić, Pero Zubac, Igor Кolarov, Dejan Aleksić, Branko Stevanović i mnogi drugi.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Ukoliko se ima u vidu da svake godine manifestacija okupi oko 10.000 učesnika, dece, prosvetnih radnika, bibliotekara, roditelja i zaposlenih u kulturi, možemo da govorimo o generacijama koje su za ovih pola veka dale svoj trajni doprinos razvoju manifestacije, ali i kulture uopšte, i od nje načinili jedinstveno kulturno nasleđe“, kažu u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura