• Jedina muzička manifestacija posvećena solo pesmi ove nedelje u Novom Bečeju

    Manifestacija „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“, 32. po redu. biće održana u četvrtak i petak u Domu kulture opštine Novi Bečej.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Jedina muzička manifestacija posvećena solo pesmi ove nedelje u Novom Bečeju
    Foto: Dom kulture Novi Bečej

     

    U okviru manifestacije „Obzorja na Tisi“, 30. maja, u 18 sati, biće položeni venci na spomen-bistu Josifa Marinkovića, koja se nalazi na platou ispred Doma kulture. Sat vremena kasnije, u Galeriji „Selo“, biće otvorena izložba slika „Zemlja, voda, nebo“ akademskog slikara Saše Dobrića.

     

    Drugog dana manifestacije, u 11 časova, biće organizovana poseta spomen-sobi Josifa Marinkovića u Zavičajnom muzeju „Glavaševa kuća“, dok će u pozorišnoj sali Doma kulture, u 20 časova, biti održan koncert Jovana i Nade Kolundžije pod nazivom „Maestrove najlepše note Novom Bečeju“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Književna nagrada „Đura Jakšić“: U užem izboru jedanaest zbirki poezije

     

    Manifestacija „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ redovno se već 32 godine zaredom održava pod okriljem i u organizaciji Doma kulture opštine Novi Bečej, u čast rodonačelnika srpske solo pesme, velikog kompozitora Josifa Marinkovića, koji je rođen 1851. u Vranjevu (Novi Bečej).

     

    U pitanju je jedina muzička manifestacija u Vojvodini i Srbiji posvećena solo pesmi. U toku 32 godine postojanja njen razvoj je tekao u dva smera, kao otvoreno takmičenje mladih solo pevača i u vidu pozivnog kompozitorskog konkursa za solo pesmu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Takmičenja pevača dala su šansu mnogim mladim ljudima da započnu svoju umetničku afirmaciju. Većina njih sada ima uspešne karijere, neki i na pozornicama operskih kuća u inostranstvu, najpre Željko Lučić, Milena Kitić, Dunja Simić, Saša Štulić, Violeta Srećković, Vasa Stajkić, Sofija Pižurica, Aleksandra Angelov, Tanja Obrenović i drugi.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Godišnja izložba upotrebnih predmeta od keramike: Svaki komad sa sobom nosi priču

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura