• IZLOŽBA RADOVA NASTALIH TOKOM SUSRETA AKVARELISTA

  ZRENJANIN – U Savremenoj galeriji Zrenjanin, u ponedeljak, 11. septembra, u 19 časova, biće otvorena izložba radova nastalih u okviru 38. Susreta akvarelista, a koji će ostati u zbirci ove ustanove.     Od 29. juna do 3. jula, u Umetničkoj koloniji Ečka, boravili su jedna umetnička gupa (diSTRUKTURA) i četri umetnika (Lidija Delić, Goran Despotovski, Milorad Mladenović i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  IZLOŽBA RADOVA NASTALIH TOKOM SUSRETA AKVARELISTA

  ZRENJANIN – U Savremenoj galeriji Zrenjanin, u ponedeljak, 11. septembra, u 19 časova, biće otvorena izložba radova nastalih u okviru 38. Susreta akvarelista, a koji će ostati u zbirci ove ustanove.

   

  izložba akvarelista

   

  Od 29. juna do 3. jula, u Umetničkoj koloniji Ečka, boravili su jedna umetnička gupa (diSTRUKTURA) i četri umetnika (Lidija Delić, Goran Despotovski, Milorad Mladenović i Olivera Parlić). Kako ideja često određuje medij, većina umetnika u ovom sazivu se opredelila za rad u tehnici akvarela, iako danas u oblast akvarela dolazi u obzir i ono što se ne smatra čistim akvarelom.

   

  Okruženje sa kojim su se susreli umetnici prilikom boravka u Ečki i Zrenjaninu, kao što su spomenici, fabrike, priroda, voda koja teče ili se neprirodno zadržava i stoji, uslovilo je da se motiv prolaznosti nađe u osnovi svih radova nastalih na ovogodišnjoj koloniji, pokrećući tako pitanja o ekologiji, lјudskom životu, kao i čovekovoj ulozi u tokovima prirode.

   

  Realizaciju kolonije omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Zrenjanin.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura