• IZLOŽBA O BICIKLIZMU NA TRGU SLOBODE

  ZRENJANIN – U subotu, 16. septembra, na Trgu slobode u 10 i 30 časova u okviru pratećeg programa „Biciklijada 2017 – Trka kroz Vojvodinu“  Narodni muzej Zrenjanin i Biciklistički klub “Cyclemania“ uz podršku Gradske uprave organizuju izložbu „121 godina biciklizma u Zrenjaninu“.     Kroz izložbenu postavku na Trgu slobode, sugrađani i gosti našeg grada […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  IZLOŽBA O BICIKLIZMU NA TRGU SLOBODE

  ZRENJANIN – U subotu, 16. septembra, na Trgu slobode u 10 i 30 časova u okviru pratećeg programa „Biciklijada 2017 – Trka kroz Vojvodinu“  Narodni muzej Zrenjanin i Biciklistički klub “Cyclemania“ uz podršku Gradske uprave organizuju izložbu „121 godina biciklizma u Zrenjaninu“.

   

  BICIKLIZAM IZLOŽBA

   

  Kroz izložbenu postavku na Trgu slobode, sugrađani i gosti našeg grada imaće priliku da se upoznaju sa bogatom tradicijom biciklizma u Velikom Bečkereku –Petrovgradu – Zrenjaninu.

   

  Na 15 velikih panoa, biće predstavljena istorija ovog popularnog prevoznog sredstva na dva točka – od formiranja prvog biciklističkog kluba u Velikom Bečkereku davne 1896. godine, preko njegovih najzapaženijih članova i takmičara, infrastrukture i zanimljivih detalja vezanih za vožnju bicikla, sve do današnje uloge i stanja biciklizma u našem gradu, sa posebnim osvrtom na njegove turističke potencijale.

   

  Autori izložbe su Siniša Onjin, istoričar – kustos Narodnog muzeja Zrenjanin, i Vladimir Stanar, predsednik Biciklističkog kluba “Cyclemania“. Panoi sa fotografijama i tekstovima nalaziće se na Trgu slobode.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura